Sudilah menjadi teman

Isnin, 14 Disember 2009

Buat Vs. Beli

Tinggal setengah bulan sahaja lagi , sebelum cuti persekolahan berakhir..Mama dan ayah dah start sibuk berfikir tentang persiapan anak-anak naik sekolah..(kata ayah belanja mesti ikut budget ..)

Dan sekarang mama sedang berkira-kira samada nak buat baju kurung sendiri atau beli sahaja..(ayah suruh beli shj..so better ikut ckp hubby,karang dosa plak..he3, padahal mood menjahit sudah lari entah kemana.. ).

Actually kain putih mama dah lama beli (waktu mood adalah tu ) , so bagi mengelakkan pembaziran (dan dikutuk dek kain tersebut..) mama rancang nak buat kain telekung baru untuk anak2 pompuan..(great idea ni..)

Tahun depan 4 org anak mama akan masuk sekolah..3 sekolah kebangsaan dan 1 sekolah tadika. So ,kena belanja secara berkhemah tinggi ni..

Belilah barangan buatan Malaysia (iklan sendiri taja..)

7 ulasan:

Hurul Ummi berkata...

salam mama,
wahhh berbelanja ea..
jimat membawa cermat.
hahaha.cam takda kaitan T_T

salam perkenalan dari ummi.

zureen @ mama berkata...

Cermat macam bawak kereta aje bunyinya...he3

Betullah tu kena berjimat cermat :selalu"..

Salam Ummi

Doku berkata...

yup...elakkan pembaziran. Kadang2 kita asyik berbelanja ni x sedar lak terbeli benda x perlu :)

AYU IDRIS berkata...

Salam sis....
Yup,nak bukak sekolahni kena betul2 berhemah waktu berbelanja...mmg budget akan naik drpd biasa....maklumlah anak2 lebih bersemangat pegi sekolah dgn kelengkapan baru!Ayu pun dok beli kelengkapan sekolah anak yg akan naik darjah 2 nanti....

zureen @ mama berkata...

Salam perkenalan Doku..

Semasa berbelanja kena mengikut list keperluan kalau tidak.. mesti overbudgetlah..

zureen @ mama berkata...

Ayu..nampaknya anak kita ada yg sebayalah..Sofea Hani pun kan masuk darjah 2 tahun depan..

Beli apa yg perlu shj..(beg sekolah sekarang mahal2 sungguh..huh)

azieazah berkata...

Wahhh... dah mula mood untuk prepare masuk sekolah yer..

Alhamdulillah, Kak Azie dah lengkap semua pakaian dan beg... cuma cari pensil pen jer ler pasni..

Seronok kan bila anak2 dah mula nak masuk sekolah...hehehe >> ayat bagi orang ramai anak macam Kak Azie nii..