Sudilah menjadi teman

Rabu, 23 Disember 2009

Sudahkan Anda Memiliki Lesen Memandu..


Umur berapa agaknya rakan-rakan bloggers mama mula memiliki lesen memandu masing-masing ye?? Actually mama pun dah lupa , tahun bila dapat lesen memandu..Tapi yang penting dah agak lamalah jugak.(Dan yang paling sedih pulak ialah masih takut2 nak bawak kereta ,walaupun dah ada kereta AUTOMATIK sendiri). Bayar tiap2 bulan orang lain yg bawak..he3


Ada sesetengah orang masa exam JPJ sekali test jer dah lepas...Mama terpakse 2 kali test baru lepas.(yang penting janji lepas..he3).Anda pula bagaimana ??Berapa kali test?? Ataupun tak pernah ambil test langsung (ni bahaya).Orang kata LESEN TERBANG..bahaya tau. Bimbang kalau terjadi apa-apa kemalangan ..tak boleh nak cover pastu kena tindakan undang-undang lagi..


Mama nak tanamkan azam untuk start bawa kereta semula..Susah nak kemana-mana kalau asyik nak harapkan hubby free..Kesian jugak pada kereta manual hubby yg tersadai sebab dia lebih suka bawak kereta auto mama..


Pesanan : Silalah check lesen memandu masing-masing..kotlah dah tamat tempoh dan sepatutnya perlu direnew semula..

22 ulasan:

'AQILAH berkata...

dah ada lesen, tahun lepas baru buat..heee :) bawak kereta best...:)

sokong2, kena berani..:)

kakchik berkata...

salam zureen.
kakchik dapat lesen masa umur 26 tahun.
ayah kata kalau nak bawa keta, keja dulu setahun, simpan duit sambil ambik lesen.
elok je berjaya ambik lesen tu terus beli keta kancil.
masa exam, kakchik salah satu je, time nak elak kambing tengah jalan kakchik gi bawa lebih dari 50km/j patutnya tak sampai 40km/j. hehe.
sib baik tak langgar kambing2 tu.

azieazah berkata...

Lesen basikal tua jerrrr....

★Dakjaat™ ☆ berkata...

i think i should share this with you ... :)

http://dakjaat.blogspot.com/2009/12/info-penting-untuk-menggelakkan-korang.html

http://dakjaat.blogspot.com/2009/12/this-is-fact-that-weve-to-accept-when.html

i follow ur blog .. hoping u will follow me back .. :) hehe!

Suzy Dan Sham berkata...

dulu saya ada lesen memandu..tp sebab JPJ cemburukan kejayaan saya menjadi juara² di litar lumba 2nd Link, maka lesen saya dibatalkan & terpaksa menunggu 3 tahun untuk memiliki semula lesen memandu saya..kini saya dalam proses untuk mendapatkan lesen saya semula..

moral : jangan lumba haram..

lynn-the gudigudigurl berkata...

dah dekat dua tahun ader lesen n baru sekarang berani drive.kalo dulu org minta pegi panaskan enjin pon takut.
btw, auto la senang =P

Akimbo berkata...

saya mabuk naik keta..camne nak amik lesen keta..huhu..

naz ilyn berkata...

salam...tulh kdg2 terlupa tengok lesen memandu pakai bawak jer..sekali tengok dah seminggu lewat...masa ambik lesen dulu sekali test jer cehwa macam terer jerkn...tp sebelum amik lesen mmg dh pandai memandu dah belajar dengan suami...mmg teruk ler kena marah jer.

Tirana berkata...

Usia lesen memandu kak tirana dah hampir sepuluh tahun. Dapat aje lesen, terus hubby bagi kereta so mau tak mau kena memandu...

zureen @ mama berkata...

Kena beranilah jugalah macam Aqilah..

zureen @ mama berkata...

Kak Chik ..masa first time exam ,gagal kat bukit(tak berhenti trus turun bukit)..waaa sedih.

zureen @ mama berkata...

kak Azie..zureen memang tak reti langsung bawak basikal..

zureen @ mama berkata...

Terima kasih atas info Dakjaat..

zureen @ mama berkata...

Suzy and sham salam perkenalan..

Zureen tak pernah bawak kereta melebihi 90km/j (wakaka..)

zureen @ mama berkata...

Lynn..memang kak zureen ni penakut..(mungkin lepas ni tidak lagi..)

zureen @ mama berkata...

Akimbo..bawak kapal terbang ajelah..(gurau jer)

zureen @ mama berkata...

kak Naz..dulu zureen pernah belajar memandu dgn hubby..memang selalu kena marah..(slow pick-up sikit kot)

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..kereta Avanza tu actually hadiah sbb dpt lesenlah..he3

Tapi nak bawak takut2 apelah zureen ni..

Zureen Yusoff berkata...

mama zureen.
reen lak amek lesen after spm..hihi.. nxt year dpt la lesen besar..xcited nie.. mcm xcye je leyh bwk kete..ehehe

ain berkata...

akak dh ada lesen memandu sejak 12 tahun yg lepas. masa mula2 dpt lesen, none of my frens percaya yang akak boleh memandu sbb akak seorg yg penakut dn jenis dok bwh ketiak suami. hehe

psst...zu kena polish bakat memandu tu, nanti berkarat.hehe

[z@ck] berkata...

sy masih takut nak bw manual..
tp kna blajar gak bawa..
rugi bt lesen tak guna..

Sasha berkata...

hehe... dah lupalah bila dpt lesen... rasanya baru 10 tahun... Sha pun jarang bwk kete... x rajin... bwk bila betul2 perlu jer..