Sudilah menjadi teman

Selasa, 2 Mac 2010

Mama belilah..belilah...

Pagi tadi Shamel merengek-rengek ditepi mama yang buat-buat busy dengan mesin jahit..Entah apa yang tak kena agaknya si bongsu kali ni...Tapi mama rasa Shamel BOSAN dan mama the only MANGSA yang ada dan available..he3.

Shamel: Mama belilah..belilah...(sambil buat muka kesian...)
Mama: Nak beli apa? (memang takde rasa kesian ..wakaka..)
Shamel: Mama belilah ikan PAUS..
Mama: Apa????(gelak sampai nak pecah perut..)

Awatlah ikan itu yang dipinta mama belikan..Manalah mama nak carik..Kalau pun boleh beli si ikan tu, kat manalah mana store..(peti esbok tu takkan muat punya..).Pastu ikan tu nak masak apa??Goreng?? Masak sambal ?? Buat sup ikan..???

Kenalah mama jemput orang setaman buat BBQ untuk habiskan ikan PAUS tu ..Sapa-sapa sudi nak makan paus panggang?? sila2...

Mintalah ikan emas ke? ikan keli ke?ikan tenggiri ke?

Kan senang sikit mama nak cari dan beli...Peti esbok pun still boleh muat ok....

22 ulasan:

¶A.K.I¶ berkata...

hahaha.. dia nk tgk ikan paus kot... hahah.. kat sunway last month ke ujg thn lepas.. ad kan show paus dan dolpin klu x silap.. hahaha...

Mummy Chubby berkata...

camne leh trpk nak bli ikan PAUS...pengaruh tv kot...kalo mummy pn pengsan dgr! :)

Ju@Lucky^Mummy berkata...

he3 ikan paus?
x dpt la den nak nolong do~

azieazah berkata...

Lepas dah pandai makan ikan paus tu, soh dia temankan pegi beli Dugong plak.. hahahaha

hawa lilis suriyani berkata...

haha...biase la tu bebudak..

xiiinam berkata...

He..he..'besar' selera dak bongsu ni..

zureen @ mama berkata...

Ikan Paus tu sekilo berapa Aki??he3

zureen @ mama berkata...

Mummy Chubby..zureen dengar gelak macam nak pecah perut..wakaka..

zureen @ mama berkata...

Jua..kat suppermarket area sana ada jual paus tak???..tolong ye..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Azie ..dugong tak boleh makan..haiwan terancam tu..he3

zureen @ mama berkata...

Hawa..nasib baik budak..kalau org dewasa..hmmmm..nak wat apa yek??

zureen @ mama berkata...

Ck Lah tengok badanlah...memang besar pun..

Tu yang dapat idea nak makan PAUS agaknya..puas hati sikit makannya..(byk daging..he3)

kakngah berkata...

shamel.. ikn dh naik reger skrg..
parah la mama..

ibu 2AZ berkata...

hahaha..ikan paus ye..tergelak aunty bace..sure baru lepas tgk tv ke ape tuh?

sasha* berkata...

haha ikan paus tu.nanti mintak dolphin plak :P

zureen @ mama berkata...

Kak Ngah ikan paus kena IMPORT..wah! mesti lagi mahal herganya skrg..he3

zureen @ mama berkata...

ibu 2AZ..agaknya lepas tgk TV agaknyalah tu..

zureen @ mama berkata...

sasha..dolphin kira comel apa..nak masuk peti sejuk kalau kerat kecik masih boleh muat..he3

Masih byk ikan lain yg boleh dimakan..he3(ikan keli pun sodap..)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

amboi..ikan paus tu..

RaMa2UnGU berkata...

hahahaha..permintaan ekstreeem tuu...huiiyyoo...

ni gasak tgk national geograpi la ni...ke tgk citer free willy...heheheh

sabor jek la kak..dah nm pun bebudak..hikhikhik...tak thn nak gelak guling22 ni...'
hahahahahwahahahahaha

Ku Tak Sempurna berkata...

nanti bl buat BBQ jgn lupa jemput sy eh...

;D

I*K*T*I*R*A*F berkata...

dasyat tu..nak ikan paus?? hahhahha ;D