Sudilah menjadi teman

Rabu, 3 Disember 2008

Setapak menuju alam dewasa.

Semalam petang anak lelaki sulong mama selamat dikhatankan..Tahniahlah utk Amin.At first takut juga kalau2 Amin berubah fikiran tak mahu dikhatankan..Hubby kata masa di klinik Amin mcm cuak juga but tetap bersetuju utk dikhatankan..Ayah kata dia yg ngeri sebenarnya.After amin balik mama tanya dia .."mana lebih sakit,kena rotan or bersunat?? jawapnya.."sunatlah,mama tipu sunat tak sakit..huhuhu..(manalah mama pernah sunat,so manalah nak tahu sakit camne..).Mama pernah bersalin 5 kali shj..agak2 mana lebih sakit.But takpelah dah selesai pun,skrg concentrate utk jaga luka..Pagi tadi dah tak rasa sakit katanya.Amin kena berpantang selama seminggu ni ok..Nak kena pakai stokin ke??he3
Senin lalu mama buat scalling gigi..punyelah nyilu..Waktu buat scalling tu mama cuma fikir bilalah doktor ni nak siap..walaupun ada sakit sikit2.tak menjadi masalah sbb pernah merasai sakit bersalin so nothing to compare with...Nasib baik scallling bukan buat every month kalau tak ngeri juga..Sekarang gigi rasa bersih sgt.Tapi bunyi drill gigi tu masih terngiang2 di cuping telinga mama ni..Mama kena buat scalling shj sbb kata dentist gigi mama ok takde lubang atau masalah lain.Bersih bersinar..kuang3

2 ulasan:

Suzi berkata...

dah bersunat ye amin...nanti akak 3 org hero nak kena khatankan huhuhu jenuh nak jaga kot ...kan? ngeri pub ada...akak adik2 beradik semua pompuan ...takde pengalaman lagi ni....berdebar2 juga....

Zureen berkata...

memang ngeri juga sebenarnya kak suzi..cuma tak tunjuk kat amin..