Sudilah menjadi teman

Jumaat, 13 Mac 2009

ANGIN MENJAHIT DATANG SEMULA..

Nampaknya mama punye mood menjahit sudah mari..semalam mama menjahit baju (sarung ) untuk mesin jahit Brother yg dah berzaman mama miliki (sarung asal diperbuat drpd plastik so dah terkoyak so utk mengelakkan habuk masuk dlm mesin kenalah buat sarung baru..)..Setakat ini belum ada tanda2 mama nak cari madu yg lain untuknya...Tapi teringin jugalah nak beli mesin jahit tepi supaya aktiviti menjahit menjadi lebih lancar..Kalau tak terpakse tunggu ayah menghantar mama ke kedai utk jahit tepi (mcm leceh sgt jadinya..)

Hari ini pun mama nak buat aktiviti berkaitan menjahit..Nak buat sarung bantal dan kain lap dapur..Nanti kalau dah siap ,maybe bolehlah dimasukkan dlm blog..

15 ulasan:

Suzi berkata...

zureen... wah dah jadi geng shais ni...
jgn lupa tunjuk kat blog ok...

ain berkata...

wah...zu pun suka menjahit ye. Blh join akak le. tp akak x suka jahit baju..akak more pd deco purpose.hehe

nanti jgn lupa masuk blog jahitan zu.

ku tak sempurna berkata...

alamak...

my angin tak dtg lagi...
semenjak dua menjak ni, bj kurung sendiri pun tempah kat org...

mmg angin takmo mari :D

nik awin berkata...

hai..salam kunjung balas..
wah pandai menjahit ya?
saya ni, jahit jelujur boleh la..itu pun bengkang bengkok..
jahit butang pun pandai..leih dari itu...ya ampun..memang tak reti..

~jaki betul tgk org pandai jahit ni..nak sedut bakat tu boleh tak??

jom kita tukar link, ok?
;)

nadia-ady berkata...

wah, pandai jahit ea...nadia tak pandai. Selalu hantar kedai..hihihi..

nanti jgn lupa masukkan gambar itu ke dalam blog, nk tengok..hehe

zieha berkata...

bagus arr zureen pandai menjahit, leh la wat bizness jahit nnti..:)

Zureen berkata...

nanti kalau dah siap InsyaAllah zureen masukkan dlm blog ye kak suzi..

Zureen berkata...

Memang suka menjahit kak Ain..cuma kenalah berlatih selalu..huhuhu..tgn zureen pun dah keras sbb lama tak pegang jarum..he3

Zureen berkata...

Selalunya baju zureen hantar tempah gak,ku tak sempurna..he3
cuma kadang2 baju budak je zureen buatkan sbb diorang tak berani komen..he3(pakai ajelah).

Zureen berkata...

Nik awin ..kita tukar link ye..salam perkenalan..

Zureen berkata...

Nad..kak zureen baru jer dtg angin menjahit ni..harap2 bertahan lama..huhuhu..

Zureen berkata...

Kak zieha nak hantar ke??takut jadi baju sarung nangka je nanti..he3..(InsyaAllah kalau dah pandai apa salahnya..)..

Sasha berkata...

mesti cantik rumah Zureen! Biasanya kalau rumah org yg rajin menjahit, langsir dialah yg paling gempak! Sha baru nak berjinak2 ngan mesin jahit... lepas ni boleler geng ngan Zureen dlm bab2 ni...

Zureen berkata...

Kak shasha..langsir zureen tempah aje tahun ni..memandangkan anak yg ramai better temlah ajelah..huhuhu

junaidah berkata...

betul ke nei? mcm beli kat pasar ahad je?....smg terus berbunyi mesin tu...