Sudilah menjadi teman

Khamis, 18 Jun 2009

SCUBA DIVING ????




Kanak-kanak memang mempunyai keinginan tinggi dalam mencuba sesuatu yg baru atau mempelajari skill baru..




Masa holiday in Penang yg lalu, Shamel telah menunujukkan keinginan yg tinggi utk cuba menyelam dalam air..Agaknya setelah melihat abang Amin dan Zati yang sibuk berlawan menyelam..dia pun turut teringin mencuba sama..Tercungap-cungap jugaklah dia setelah cuba menahan nafas dalam air..but still buat muka ceria shj..(bangga agaknya Shamel waktu itu sbb adik-beradik lain bertepuk tangan..)




Kelakar dan seronok melihat gelagatnya ketika itu (but mama dan ayah ada duduk berada berdekatan shj..just in case..he3).Yelah dalam proses anak2 mencuba sesuatu yg baru, kita sebagai ibu bapa masih kena ambil langkah berjaga2..




Nanti kita pergi swimming lagi ye...
Mama memilih utk mengalakkan anak2 mama meneroka dunia mereka dan mempelajari kemahiran baru sebanyak mungkin (but still dengan pengawasan dan tunjuk ajar berserta nasihat dari org dewasalah....)

11 ulasan:

Princess Liyana berkata...

wahhh!best2..btol tu kak..discover bnda br..tp still bwh pgawasan;)

zureen @ mama berkata...

Nanti bila besar boleh masuk Explorace...he3

Suzi berkata...

anak2 akak pun suka swimming. bila summer je setiap hari minggu ajak pergi beach.
alhamdulillah kat sini ada kelas renang setaip thn kat sekolah...murah berbanding kat luar. walau hanya seminggu tapi bagus...diaorn lebih cekap kat dalam air.

zureen @ mama berkata...

Kak Suzi pandai berenang ke??Zureen langsung tak boleh berenang..asyik tenggelam shj..he3

ain berkata...

akak ni pun dh due nak kena hantar wani swimming lesson. akak n abang dia dah lepas. tinggal nak sign in for advance session pulak.

psst...akak x tau berenang.hihihi

Tirana berkata...

Amboi..comelnya dia dok dalam air..siap pakai goggle lagi..

zureen @ mama berkata...

Nampaknya Kak Ain pun jadi geng zureen sbb tak tahu berenang..

Ada sesiapa sudi ajar kami??he3

zureen @ mama berkata...

Even Shamel pakai google..tak sure pula samada dia bukak mata tak masa menyelam..he3

Sasha berkata...

Bestnya dpt main air!! Dah mcm 'mer'boy si Shamel ni... Hero of the day!

zureen @ mama berkata...

Zureen pulak kurang suka main swimming pool ni..selalu duduk tepi shj(jadi penonton setia dan tukang jaga brg..he3)

xiiinam berkata...

...jom lawan ckLah...menyelam paling lama..he..he..