Sudilah menjadi teman

Selasa, 29 Disember 2009

Bilalah dapat ke Segamat??

Hari ini , sewaktu mama meronda-ronda blog , boleh pula terserempak blogspot sekolah lama..Tapi yang empunya blog tu super junior mamalah (takkan kenal mama punya)..Mama adalah student pengambilan ke-2 sekolah tersebut.Mama masih ingat lagi sewaktu melaporkan diri disana..rumput pun baru nak tumbuh (lapang....).

Tapi bila tengok dalam blog tersebut sekolah tu dah penuh tanahnya..bangunan pun dah bertambah dan beranak pinak..Rasanya pokok kelapa sawit sebelah asrama puteri tu pun dah kena tebang buat taman..Hantu2 tak sure samada dah pindah atau still disana (mama memang penakut sewaktu dulu..).

Salah seorang rakan seangkatan pun dah jadi ustazah disana..(dulu murid ..skrg jadi guru pula). Selama 5 tahun mama bersekolah disana..(so kebanyakkan zaman remaja memang dihabiskan disana..syahdu sunggguh rasanya.)

Harap dapat melawat sekolah itu lagi..Rindu pula..

12 ulasan:

ieQa sWetLuv berkata...

hehe.. kalo singgah segamat leyh mai uma kite nnty huahuahua ;p

Tirana berkata...

mengimbau kembali kenangan lama..hehehe

xiiinam berkata...

Dalam banyak-banyak tempat ckLah merantau....sekolah menengah juga yang selalu terimbau dalam mimpi....

zureen @ mama berkata...

Boleh ke singgah rumah ieqa..thanks.he3

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..zureen tengah dlm mood kenangan zaman silam ..he3

zureen @ mama berkata...

Ck Lah..kebanyakkan mimpi zureen pun tentang duduk asrama ..wlaupun dah bertahun tinggalkan asrama..he3

niesz berkata...

nk ikut g segamat!hihi..

zureen @ mama berkata...

Jomlah niesz sama2 ke Segamat naik bas boleh??he3

Bb Hussain berkata...

salam..macam kenal je sekolah yang zureen tuh..dekat dengan sekolah vokasional ker? kalau yer..saya pengambilan ketiga disana(kalau tak silap la)..hehe..

stuck berkata...

segamat??
skul pe??
sy study d sgmat...
*nk mencapap gak* heee~

zureen @ mama berkata...

Bb Hussain..entah2 junior kak zureen kot..he3

zureen @ mama berkata...

Stuck...teka sekolah apa??he3