Sudilah menjadi teman

Rabu, 25 Ogos 2010

Gelagat Yang Buat Orang Tersenyum Di Pagi Hari..

Pagi tadi masa menghantar anak-anak kesekolah , mama terlihat sebuah kereta berwarna biru yang sedang sedang elok keluar dari parking lot..Yang membuat mama gelihati ialah sebab atas kereta tu ada bungkusan plastik sampah hitam..Laju jer kereta tu berlalu pergi.. Agaknya terlupa nak diturunkan dari atas bumbung kereta kot..

Tuan punya kereta biru...anda telah membuatkan saya tersenyum sepanjang jalan pulang tadi..

Agak-agak bila agaknya driver kereta tu akan sedar akan bungkusan tu ye???? .Kalau dekat jaraknya dengan kereta mama mungkin ,mama dah tegur ..but jauh sangatlah pulak..

16 ulasan:

Nad @ MamaZakwan berkata...

mcm dlm iklan nestum jek :)
pagi2 rase lemau lagi..apa2 pun lupa, hehe

ain berkata...

hihihi...jgn dok berterabur plastik sampah tu udah ler.

azieazah berkata...

Bila sampai di destinasi, mesti ada yang akan menegur atau dia akan sedar sendiri tu..

hehehe dan pasti menjadi kenangan lucu buat dia di bulan Ramadhan...

Awat tak snap gambo?

yott berkata...

hehe..
nasib baik bkn handbag

fndrocka berkata...

mudahnya senyum..ni kalau tgk gelagat semut pun boleh senyum. .ye dak..

Tirana berkata...

entah2 sampai sampah tu jatuh berterabur tengah jalan, dia tak sedar..hehehe

Zaitun berkata...

Jiran kak Zai pernah letak h/p atas kereta,suami dia dengan tak sengaja pandu tanpa disedarinya,jawabnya h/p lesap entah dimana.

zureen @ mama berkata...

Salam Mama Zakwan...

Mungkin banyak bende dalam fikiran driver waktu tu..tapi rasanya dia pun rasa kelakar bila mengenangkannya..:)

zureen @ mama berkata...

Kak Ain...agaknya driver dapat bunyik "hon" kot masa dilebuh raya...:)

zureen @ mama berkata...

Kak Azie pasti lucu..dan akan jadi ingatan buat dia..:)

Tak ingatlah plak..he3(kamera zureen blurrr..)

zureen @ mama berkata...

Yott..kalau handbag dah mcm dalam iklan TV ...:)

zureen @ mama berkata...

fndrocka...kadang2 benda yg simple begini memang melucukan.. :)

Salam kenal..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana...mungkin jugak terjatuh kalau kereta tu dibawa laju..:)

zureen @ mama berkata...

kak Zaitun...memang tragis kalau terjadi sebegitu..

Aida Ali berkata...

Salam kenal. Driver tu sure tak sedar sampai sudah

zureen @ mama berkata...

Salam kenal Kak Aida..