Sudilah menjadi teman

Isnin, 24 Oktober 2011

Macam Kacang...

Pagi tadi dalam perjalanan pulang dari sekolah KAFA sempat bertanya pada Hani dan Sara tentang exam yang baru sahaja diambil...(sekolah kebangsaan sahaja yang cuti..sekolah KAFA still on seperti biasa malahan ada exam lagi..:)

Mama : Macamana exam tadi boleh buat tak?

Hani : Boleh mama..senang jer macam kacang..

Sara : Senang macam kacang rebus..

Hani : Senang macam kacang tanah..

Sara : Senang macam sapu planta atas roti pastu letak gula..

Mama : Erkk (itu pun boleh buat jawapan ker?..)

Mama memang suka bertanyakan pada anak-anak tentang aktiviti harian mereka..At least mereka tahu yang kita ambil berat .....

Walaupun penerangan daripada mereka "mengeletek" jiwa mama....Mama still SUKA..

8 ulasan:

filanastasia berkata...

comel jek hani dan sara.. seronok ader adik beradik perempuan.. boleh nak gado mulut.. saya selalu gado ngan teddy bear jek dulu.. errkk

zureen@mama berkata...

Fila..mereka memang selalu ceria bersama..

azieazah berkata...

Sapa lagi la yang nak jadi pendengar yg baik pada anak-anak, selain dari mak diaorang?

zureen@mama berkata...

Betul tu Kak Azie...

Tirana berkata...

Anak-anak kecil ni bagus cara diorang berfikir...semua perkara dianggap mudah so memang mudahlah jadinya. Kita ni pulak banyak perkara kita anggap susah..maka susahlah jadinya..

SG berkata...

Betullah Kak Tirana..semuanya banyak bergantung kepada pemikiran kita mengenai sesuatu perkara..

ckLah berkata...

Rabu. 21:19

ciK LyndaWawa berkata...

mudahan di permudahkan.....=]