Sudilah menjadi teman

Isnin, 8 Disember 2008

Berpantang Makan..

Selamat Hari Raya Aidil Adha utk semua umat Islam.Hari ni sepanjang hari asyik hujan sahaja,sejuk sepanjang hari .Tak byk aktiviti yg dpt mama buat selain makan ,surf internet dan titun..Kesian Amin masih terpaksa berpantang mkn, tak berani nak beri makanan yg bukan2..takut bentan pula.(bersabar ye,nanti kalau dah baik mama masakkan yg sedap2).Sejak petang Sabtu , Cik Baha dtg kemari tolong jagakan anak2 sedaranya sementara mama meluangkan masa bersama ayah diluar..Terima kasih Cik Baha, nanti kalau dah ada anak and takde babysitter kami akan tolong pula..he3.Seronok juga bila jln2 berdua2an dgn ayah,window shopping sahaja sbb duit kami reserve utk persediaan anak masuk sekolah..Tapi mama sempat jugalah beli sweater merah jenama Antioni(cantik sgt,pastu ada diskaun 50 persen tau..bestnya).Malam tu kami tengok movie 'Transporter 3' best jugak ceritanya..At first nak menonton James Bond tapi takde seat lagi..lagipun ayah kata movie 'Transporter 3' pun mcm ok juga..Seronok bila dpt meluangkan masa dengan insan kesayangan mama.
Untuk hari raya korban ini, mama masak byk menu..masak satu demi satu tanpa sedar penuh satu meja.. Antara menu masakan mama ialah nasi himpit, ayam masak merah,sambal udang ,kuah kacang berdaging,rendang daging, daging black pepper dan sayur campur(sesapa yg terasa dia masak sayur ni..sedaplah)..Utk dessert pula mama buat dadih coklat.Memang kenyang betullah..perut pun sakit dibuatnya sbb mcm2 dimakan dlm satu masa..(Bukan selalu pun..tunggu raya baru masak ,biasalah tu). Masa Cik Baha nak balik ke apartment dia, mama sempat tapaukan semua lauk pauk dan dessert.Sekarang ini berita tengah sibuk memaparkan tentang kes tanah runtuh..kesian mereka yg terlibat.Mesti byk bende yg kena difikirkan oleh mereka disaat ini..

2 ulasan:

Mr Chipsmore berkata...

Siapalah yang masak sayur campur tu kan...uhuhuhuh...(rahsiaaaa). Aku kat opis baru. Pagi2 dah mati kutu takleh buat bising...huhuhuhu...Buat amin, jgnlah lasak sangat.....biar baik dulu sepenuhnya...then boleh la main puas2...Dadih semalam aku dah jadikan as aiskrim....mana taknya...pandai sangat letak kat tmpt beku....hahaha

ku tak sempurna berkata...

salam aidil adha..

selalu perasan blog kamu dtg tmpt sy.. thanx ya..

-salam perkenalan-