Sudilah menjadi teman

Selasa, 9 Disember 2008

Mood berkebun sudah mari..

Semenjak dari awal pagi ayah dah start berkebun ditaman rumah.Takung berisi daun kunyit dan ulam2 habis di tukarnya..siap tanam yg baru.Mama tengok shj sbb kurang minat nak tanam2 ni.BUT suka tgk rumah penuh dgn pokok2..he3(mengalahkan mandor..)Kalau bab beri ilham dan cadangan ubah suai ,mama nombor satu but utk menjayakannya ayahlah kena buat..Lagipun ayah memang suka keluarkan peluh melalui berkebun..Mama suka mengeluarkan peluh dengan bersauna dalam bilik..(sambil tgk TV..kuang3).
Pada mulanya ikut plan nak daftarkan hani ke sek qistina tu but tutup pula..Nak berjalan2 tak sesuai pula sbb ada orang yg masih dlm pantang..(kehulu kehilir mengusung kain pelikat..) Isnin minggu depan birthday mama,so harapnya amin dah habis berpantang waktu tu..karang adik2 makan Pizza Hut,amin melopong ajelah tengok..he3.Ayah kata next week gerenti dah ok InsyaAllah.
Buat Mr.Chipsmore,terima kasih sbb membantu..nanti kalau nak tapau lagi jgn lupa bawak 'bekas tapau' balik umah mama wokay..Sekarang mama dah start buat list barangan persekolahan..uihh..byk juga.Next year dah 3 org anak mama yg masuk sekolah rendah.Hani kami masukkan sek swasta ,so every month RM300++ dah pasti punye.takpelah duit boleh dicari ,ketenangan hati anak dan kami yg penting..
Rasanya nak ajak ayah pergi kedai bahan2 keklah petang ni(kalau ayah masih ada tenaga).Banyak resepi yg nak dicuba ni..last time masa beli coklat chip utk muffin..habis kena telan oleh anak2, mcm makan kerepek shj dibuatnya..Sekali hadap licinnn..

2 ulasan:

Suzi berkata...

akak pun suka berkebun...tapi kat sini malas pulak. syok tengok hasilnya...
pasal choc cips tu samalah dgn anak2 akak...kena smebunyikan...hihihih

Zureen berkata...

Zureen tak tahu kat mana lagi nak sembunyikan, anak2 mcm pandai sahaja mencari..leburlah choc.chip selalunye..he3