Sudilah menjadi teman

Rabu, 18 Februari 2009

Bila teringatkan Ammar..

Sedih bila teringatkan Ammar..

Mama ada cucu sedara sebelah husband bernama Ammar..(mama ni cicit pun dah ada)..Orang kampung panggil mama nenek muda..Yelah husband punya anak sedara ada yg lebih tua drpdnya...Masa awal2 tahun berkahwin macam rasa janggal bila orang yg jauh lebih tua,panggil mama dengan gelaran MakSu(huhuhu)..Tapi skrg dah biasalah,malahan rasa best jugak sbb tergolong dlm pangkat besar2 ni..he3

Bercerita pasal Ammar waktu Mak Ammar pregnant banyak masalah spt bleeding dan masa minggu ke-26 dah terbersalin(walaupun dah cuba sedaya upaya untuk melanjutkan waktu).Alhamdulillah bayinya selamat walaupun ringan sgt tak sampai 900g pun(kena tahan hospital 3 bulan).Mak Ammar memang tabah orangnya..Mama pun dpt bantu setakat yg mampu shj..Mama sempat jaga masa Mak Ammar masa pantang ..Yelah waktu itu Shamel baru masuk 3 bulan..(Mak Ammar didapati pregnant waktu mama pregnant 6 bulan.)

Bayi premature ni memang tak sama jagaan nya dengan bayi biasa..Alhamdulillah skrg Ammar semakin baik..Mak Ammar pun bakal dpt anak baru awal April ni..(semoga semuanya berjalan lancar,walaupun masalah pregnancy lama spt berulang lagi)..Tapi tadi masa mama berbual dengan mak Ammar ditelefon ,dia beritahu Mama bahawa Ammar skrg ada masalah diabetes Jenis 1 (kena cucuk insulin setiap kali makan)..sbb pankreas Ammar ada masalah..Ya Allah ,peliharailah Ammar dan semoga kesihatannya semakin baik..Kesian Ammar.Bila mama ceritakan pada ayah ,dia pun turut terkejut dan sedih..

7 ulasan:

Sasha berkata...

mengandung nampak macam perkara biasa... tp byk juga cerita2 yg luar biasa mengenainya... kan?... moga Ammar, ibu & adik yg bakal lahir selamat tanpa apa2 kesukaran...

p/s: sha byk berdoa ketika mengandung... mohon selamat selalu...

ku tak sempurna berkata...

alahai... kecil2 lg dah diuji....

Zureen berkata...

Itulah yg selalu zureen doakan utk mereka kak Shasha..

Zureen berkata...

Itulah yg buat Zureen rasa kesian sgt pd Ammar..mcm2 ujian telah dilaluinya..

Suzi berkata...

moga ammar dan familinya tabah dgn ujian Allah SWT tu..

Sasha berkata...

Ammar sebenarnya insan terpilih... diuji sebegitu pada usia yg sgt muda... simpati dgn kisah ni...

p/s: salam Zureen... semua sihat ke?...

Elynn berkata...

elynn- teringin sgt zuriat, kalian doakan untuk elynn ia..

senantiasa diuji setelah 2 kali miscarrige..ada hikmahnya........

Mudahan kedua-2 zuriat elynn yang 6 minggu tu dilindungi allah dunia dan akhirat. Aminnnnnnnnnnnn.........