Sudilah menjadi teman

Rabu, 11 Februari 2009

Contact Lenses..wahh

Hari ini merupakan hari yang bersejarah buat mama sbb..firsttime pakai contact lenses selepas 17 tahun pakai cermin mata..(itu pun nak kecoh..he3).Memang dah lama teringin nak cuba pakai contact lenses ni.Masa cuba masukkan dlm mata agak cuak juga..he3 but memandangkan mama dah nekad nak pakai so tenyeh ajelah dlm mata tu..Mama beli trial pack dulu sepasang..kalau ok baru beli yg value pack ..Tak sampai RM50 pun oklah..Mama nak guna utk waktu2 tertentu shj spt keluar jalan2 (supaya senang nak sarung cermin mata hitam).Waktu2 biasa mama still guna cermin mata biasa shj..Apapun new experience utk mama..(ayah siap pesan suruh tulis dlm blog).

Mata sekarang cantik bersinar2...wakakakaka..kelakar puji mata sendili.

12 ulasan:

Sasha berkata...

mula2 pakai susah sgt kan, terkial2?... dah lama2 baru ok. bila skill mmakai dah tinggi ..then baru tringat... apalah yg susah sgt nak pakai contact lense, kacang je... saya dah pernah pakai 2 jenis kaler... elaun bulan depan ingat nak try kaler hijau pulak... pakai sekadar untuk mengada2... Sasha si minah saleh celup!! Zureen pakai yg bkaler jugak ke?... Dia buat mata kita nampak penuh & besar... tu yg suka pakai... hehehe... tp rimas jugak sebenarnya...

Zureen berkata...

Kak shasha mata zureen memang dah besar sikit he3..so takde masalah sgt nak bila nak masukkan contact lense tu..Mcm seronok jer yg berwarna ye?hmm nanti nak cubalah..

precious innocent berkata...

sis, xmo cuba contact lense yg itam besar tu? ala, yg korean/jepun suka pakai tu...

nampak mata kita lg galak lah!!

ps, pandai je suruh org beli, diri sdiri pun x tbeli lg.. kikiki...
anyway, kite pun pakai contact lense... kekonon nak nampak lg jelita.. :P

-mama emma-

naz ilyn berkata...

salam...

hihihi... pengalaman baru memang menyeronokkan... lepas ni bolehlah pakai yang color pulak lagi meletop.. dari kaca mata itam

Zureen berkata...

Adik yg selalu innocent..kak zureen tengah berangan nak tambah jelitalah ni..he3

Zureen berkata...

Kak Naz..nanti bila dah biasa pakai contact lense,bolehlah pilih warna ikut mood..(Biru =mood baik,merah=mood kureng baik)so family boleh tahu mood mama dia dengan melihat mata shj..huhuhu

ku tak sempurna berkata...

wahhhh.... dah bermata biru ke?? atau hijau?? atau coklat??

:D

Zureen berkata...

Warna plain shj buat masa ini..nanti bila dah serasi...biru mata hitamku..he3.

Suzi berkata...

wah makin mengancamlah zureen hihihi...

TOKMA berkata...

Z, pas ni beli yang kaler2 lak, ada macam mata rimau, mata salji, mata layu, mata romantik...hehehehehehe lawa tuh.

Zureen berkata...

Kak Suzi,bukankah ada bidalan..dr mata turun ke hati..he3

Zureen berkata...

Buat Tokma..terima kasih sbb sudi berkunjung..