Sudilah menjadi teman

Selasa, 3 Mac 2009

Kapal Malim Kundang


Kapal Si Tanggang

Setiap kali datang ke Muara Port Klang, mesti nak bergambar kat sini..Tapi bila tengok kapal tersadai macam ini ,teringat pulak kapal Si Tanggang yg kena sumpah jadi batu..(huhuhu).

Moral of the story today: Jangan jadi anak derhaka..Syurga dibawah tapak kaki ibu ye anak2..

11 ulasan:

Sasha berkata...

sha yg dok lama kat klang pun x tau ada kapal tu kat muara... jalan2 kat sana pun jarang2...

p/s: last ke muara 3 tahun lepas... ni buat terasa nak ambil angin ke sana pulak weekend ni.. tempeklah gmbr Zureen kat guestbook kita nnti... bole tenung2 gambar Zureen... sure comel orgnya...

Suzi berkata...

baru tahu ada kapal tu hihihi...bagusnya bila pergi tempat mcm ni blh cerita pasal kisah teladan tu...

ain berkata...

akak pun x tahu ada kpl ni. nanti2 klu ke klang..boleh le singgah.

Zureen berkata...

Kapal tu jadi hiasan kat tepi muara port Klang,kak suzi..tapi tak dibenarkan naik ye..huk3

Zureen berkata...

Zureen setahun sekali jer pergi Muara Port Klang tu Kak Shasha..

Zureen berkata...

Kak Ain,bila free dtglah ke muara..takkan kemana kapal tu(takkan berlayar he3)..sbb dah disumpah dek kontraktor melekat di batu..he3

ku tak sempurna berkata...

mak2 skrg taknak sumpah jd batu lagi... rugi...

mereka sumpah jadi TV flat skrin ke... kerusi ogawa ke... best skit...

mak moden :D

naz ilyn berkata...

salam zureen...
ingatkan kapal betul... rupanya hiasan saja... eemmm menarik juga rasa macam nak pergi berlayar jer naik kapal tu...

betul kata suzi boleh cerita kisah teladan pada anak-anak.

Zureen berkata...

Ku tak sempurna memang bijaklah..zureen pun tak terfikir..he3

Zureen berkata...

Bila kak naz free dtglah kesana..Kisah2 teladan memang bagus utk anak2..

Elynn berkata...

first time tgk kapal ni , walaupun dah 10 tahun duduk kat selangor ni..
hebat ler kapal ni ..nak pi ler nanti..:)