Sudilah menjadi teman

Jumaat, 27 Mac 2009

Mengimbas kembali saat 11 tahun yg lalu..



Hari ini merupakan ulang tahun kelahiran kedua-dua putera mama iaitu Shahrin Amin (ke-11tahun) dan Shamel Afiq( ke-3 tahun). Sungguh cepat masa berlalu..putera-putera mama dah semakin dewasa..Semoga menjadi anak yg soleh dan menjadi kebanggaan mama dan ayah..

Mengimbas saat kelahiran Amin , agak melucukan juga.Yelah anak sulung, masa tu tiada pengalaman lagi..Pada minggu ke-38 pregnancy..Mama start sakit sedikit selepas pukul 1 pagi (malam tersebut ayah ada rondaan taman bersama jiran)..tapi ayah balik awal sedikit berbanding yg lain..Terasa sakit perut(ingatkan sembelit.)duduklah berjam2 dalam tandas..Akhirnya menjelang pukul 3 pagi..sakit perut masih terasa malah pinggang pun mula terasa sakit pula..Macam-macam yg ayah sapu..yoko-yoko,minyak cap kapak,minyak angin namun kesakitan still takmo hilang..Ayah terus talefon emak dikg..(kesian mak kena bangun angkat tepon awal2 pagi).Mak cadangkan kami pergi klinik.Bila check diklinik doctor kata dah ada bukaan 3cm..suruh pergi hospital shj..Balik rumah ambil beg yg dah berbulan disediakan trus ke hospital..Yang selebihnya macam biasa shj.Alhamdulillah mama tiada masalah ketika bersalin..
Yg kelakarnya ubat tidur yg doctor suntik utk membolehkan mama berehat hanya memberikan kesan ketika saat mama hamper nak meneran..he3(siap ckp dengan doctor yg mama dah ngantuk sgt ni..doktor balas balik”teran habis2 dulu, lepas tu boleh sambung tidur..he3). Maka lahirlah Amin pada pukul 9.07minit pagi....

10 ulasan:

Sasha berkata...

wah! mcm rileks je masa nak bersalin... siap bole nak tido lg... hehe... mcm ni anak 10 pun takpe... kalau larat nak bela lah...

senang sambut bithday pd hari yg sama... tp part hadiah pun kena setara... Semoga mereka membesar menjadi kebanggaan ibubapa & cemerlang hidup di dunia/akhirat.

precious innocent berkata...

hehe sis.. nak tgelak la doc tu ckp mcm tu... so lepas tu sis tido x? :P

-mama emma-

zureen @ mama berkata...

Zureen ok je kalau sedozen..but hubby kata cukuplah dulu buat setakat ni..he3

zureen @ mama berkata...

Lps jahit..trus titon..he3(memang takleh bukak mata lagi)..

Liana berkata...

wa...zureen...best ler cam tu...Boleh tido lagi...Kalo ummi boleh le tambah lagi...hehehe...Apapun selamat hari lagi buat putera2 zureen...Semoga panjang umur, murah rezeki, jadi anak yg soleh, dan pintar...amin...

ain berkata...

hihihi...nasib baik x tertidor kan. Anyway happy buffday utk shamel dan shahrin. moga mereka jd anak yg soleh dn jd kebanggaan ibu ayah.

naz ilyn berkata...

kalau diingat balik masa melahirkan anak ni... terasa seriau tobat tak nak beranak lagi... tup.. tup.. ngandung lagi hehehe

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Ummi..

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Kak Ain..

zureen @ mama berkata...

Kak Naz..zureen pun tak pernah serik..he3