Sudilah menjadi teman

Rabu, 8 April 2009

Mengikut jejak Cik Ku Tak Sempurna....


Setelah cuba bertahan dengan kerenahnya selama berbulan-bulan lamanya...akhirnya mama pasrah jua..Maka mama pun ikutlah jejak langkah Cik yg matanya bundar itu..TUKAR KEPADA CELCOM BROADBAND pulak..dah tak sanggup pakai streamyx yg macam chipsmore itu..kadang2 ada but kebanyakkan waktunya takde..(iskh macam bayar free jer..)....


Tapi ayah belikan jenama apatah..huawei(iskh manalah dtgnya ..) tapi kata ayah jenis ni boleh tukar2..kalau takmo pakai celcom ,boleh pakai maxis plak tak payah beli baru....(mama angguk ajelah..kalau kena goreng dek ayah pun, mama bukan tahu..he3...janji ada brgnya,sapu ajelah)..

20 ulasan:

zieha berkata...

wahh!zureen dah tukar celcom broadband yek..tapi ada juga zieha dengo covarege dia tak ok gak..Mana satu yang betul tah?Sbb ada member zieha..kata dia beli celcom broadband dgn harga 400+ tak dapat pun covarege..pada halnya rumah kt tepi jalan..pelik gak tu...Zieha masih kekal gan steamix tapi berhajad gak nk tukar ..Tapi tahun depan kot..hehehe

KEKASIH 'ATOK' berkata...

saya guna celcom broadband.. setakat nie coverage tiptop kalau nak dibandingkan dgn yg lain.. dia ikut coverage 3G celcom.. so asalkan ada coverage 3G celcom ada laa line untuk berinternet.. modem tuh mmg patut beli asing.. sbb nnt senang nak tukar2 provider.. just buangkan sim card gantikan yg baru.. :)

Liana berkata...

wa...zureen...dan berhijrah yer..hehehe... Ummi guna Maxis punya! Alhamdulillah...best sangat!

zureen @ mama berkata...

Tulah..ada jugak dengar rumours camtu kak Zieha..ikut nasiblah..
So far mcm ok jer..nanti kalau tak ok..kita tukar lain lalalalala...

zureen @ mama berkata...

Terima Kasih kepada Kekasih Atok yg sudi bertandang..
Yelah so far..celcom vs streamyx mcm langit ngan bumi jer..(melampau betul pujinye..he3)

zureen @ mama berkata...

Ummi..nanti kalo kak zureen boring pakai celcom..boleh try maxis plak kot..he3

ain berkata...

pas ni line dh x mcm chipsmore lh le.

zureen @ mama berkata...

Harap2 begitulah kak Ain..kalau buat hal jugak tukaq lain..

kakchik berkata...

salam zureen,
kakchik pakai dua-dua. kat rumah streamyx ada 24 jam laju je kecuali masa maghrib hingga isyak, lepas tu semua ok.
broadband kalau kat rumah pakai masa maghrib atau bila hari hujan, selain tu kakchik guna masa kat kedai atau kat ofis atau ke mana2 saja kakchik pegi, very convenient.

zureen @ mama berkata...

Kak Chik..streamyx umah zureen boleh guna hanya slps pukul 11mlm untill 11 pagi jer biasanya..
Masaalahnya waktu tu org sume dah masuk titun..he3..

Sasha berkata...

sha pakai dua2 sekali... streamyx utk rumah... celcom broadband kalau gi makan angin... kat rumah x dpt line celcom broadband... huhu... tp streamyx line excellent pulak dia punya coverage...

zureen @ mama berkata...

Betullah kadang2 tak tentu coverage ni..Agaknya ramai sgt yg pakai line stremyx kat sini kot Kak Shasha..that's why problem sikit(share ramai sgt huhuhu)

naz ilyn berkata...

salam...
tak tau sangat pasal ni semua... tapi yang akak tau akak pakai steamix... kalau setakat nak membog kat umah ni rasanya masih ok jer... kalau anak balik kkdg tingtong gak...

zureen @ mama berkata...

Yelah Kak Naz..mcm akak zureen yg duduk Pasir Gudang,line streamyx dia cantik jer takde masalah apa2..

ku tak sempurna berkata...

ok ke line??
jgn mcm en.siput sedut tu sudah le...



psssttt... sapekah yg bermata bundar tu :D

Suzi berkata...

lepas ni harap takde masalah dah zureen nak bertenet hihihi

akak duk sini dah 3 kali tukar broadband hihihi...pasal harga....

zureen @ mama berkata...

So far line best sgt..tak mcm dulu..( i follow youlah cik ku tak sempurna..)
Tentang mata tu.."Sudah tahu bertanya pula..he3..youlah sapa lagi..

zureen @ mama berkata...

Harap2 begitulah Kak Suzi..
Kat sana mahal agaknyakan??apatah nama2nya..??

Princess Liyana berkata...

huhu celcom better dr maxis kot kak..ehehee...cm chipsmore plak..alaahai..tkpe dh ada yg br

zureen @ mama berkata...

He3..nampaknya camtulah ummi..