Sudilah menjadi teman

Jumaat, 24 April 2009

Selesa ke Sara??...


Tempat kejadian pertama: Bilik tidur mama

Berlaku perbualan antara ibu dan anak diatas katil dikala mama sibuk melipat baju.....

Sara : Mama , Sara rasa tak selesalah tidur bilik akak tu..(merungut dan tanda meminta simpati
agar dapat tidur bilik mama..)..Bilik mama selesa..Sara tidur sinilah..(ayat memuji dan seterusnya menyampaikan niat tersembunyi..he3)

Mama : Yelah tu..(memang dah agak ..bila Sara berkata dengan senyum2 ,maknanya ada udang disebalik batu..)

Tempat Kejadian kedua : Bilik operasi mama dan ayah(bilik bekerjalah..)

Kelihatan Sara sedang menyelongkar barang2 jahitan mamanya tanpa izin..mata mama tajam melihatnya(memang tak suke brg2 dikacau dek anak2..)

Mama : Sara, mama tak selesalah bila Sara kacau barang2 mama (ayat memulangkan balik paku
buah keras..ikk betul ke ayat ni karang ck Lah marah plak..maaf ye ,kalau salah minta diperbetulkan..)

Sara : Sara selesa jer (ikk itu plak jawapannya..) Sara tolong susun jer barang mama ...( sambil berlalu pergi dr tempat kejadian..iskh memang poyo anak mama sorang ni..)


Actually mama tahu ,pada masa tu Sara dah a bit terasa..wakakaka..kena balik.

Moral Value : ????Kata-kata kadang-kadang boleh makan tuannya?? eh! boleh ke letak moral value ni..taram jelah.

12 ulasan:

nadia-ady berkata...

ehehehe..Kanak-kanak pun pandai berkata-kata zaman sekarang? hehe..Comel je sara tu =D

ain berkata...

akak pun tak selesa klu bdk2 main brg akak.

precious innocent berkata...

haha.. nak tgelak baca entry nie.. mak kenekan anak.. x baik tau mama nie!!!

-mama emma-

zureen @ mama berkata...

Adik nad..Sara tu memang byk idea dan mulutnya pun boleh tahan juga..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..zureen bimbang takut2 dia main brg yg tajam mcm gunting dan jarum..huhuhu..

zureen @ mama berkata...

Mama Emma ,seronok gak tengok reaksi bila terkena balik..tapi sara tu lain sikit..buat dek jer kadang2..

Princess Liyana berkata...

huhuhu comel je Sara...dibalas baekk punye..kah kah;P

Kak, tkpe kalau salah cklah ada leh btolkan;)

ku tak sempurna berkata...

lu kena beb...


hik hik hik

xiiinam berkata...

".....ikk betul ke ayat ni karang ck Lah marah plak..maaf ye...."



Keliru.....ckLah ada sama kat bilik operasi tu juga ke masa tu....


Nak kena cari alibi ni....

zureen @ mama berkata...

Ck Lah mahir dalam bahasa..he3.bolehlah mintak tunjuk ajar sikit..bukan begitu tuan puteri(he3)..

zureen @ mama berkata...

Bukan selalu dapat macam "lu kena beb"..he3(biasanya mama yg kena..wakakaka)

zureen @ mama berkata...

Ck Lah he3..macam cerita CSI plak kena cari alibi..