Sudilah menjadi teman

Rabu, 22 April 2009

The Biggest LOser..

Semalam petang mama menonton siri realiti TV "The Biggest Losser " di chanel Astro 702.Memang menjadi kebiasaan mama menontonnya slps "The Oprah "...Seronok melihat bagaimana insan2 tersebut berhempas pulas menurunkan berat badan mereka..Mama jadi bersemangat nak menurunkan berat bila tengok cerita2 positif mcm ni..

Sesi penimbanganlah yg paling mama sukeee....ialah tengok berapa byk berat org turun..(berat sendirik takut nak timbang..waaaaa..).Suddenly Sara berkata.."Mama , yg dalam Tv tu kawan mama kan??? aikk apalah motif anak mama ni?? Terkedu mendengarnya..agaknya mama kena berusaha kuruskan badanlah ni..siap kena spedo ngan Sara lagi..uwaaaa..

Mama jawab dengan muka tersengih-sengih macam kerang tak masak.." Mereka tu bukan kawan mamalah..diorang kan omputih..mana mama ada kawan omputih (jawapan coverline..)

Petang tu jugak mama start bersenam mengunakan obitrak (lupa plak ejaannya)..yg dah berhabuk sebab lama beno tak guna..(harap2 bertahanlah semangat mama kali ni..)

Moral Value: Kata-kata kadang2 lebih tajam dari senjata tau..

17 ulasan:

ain berkata...

hehehe..kelakar la sara. tp isu putting weight ni mmg memeningkan kan. cuma akak nak kongsi pendpt akak, jgn stress sgt ttg xtra kilos tu. xcersize moderately but consistent. dont push yourself to xcersize everyday klu x larat. dpt 3 kali seminggu, 30 mins dah bagus dah. elakkan mkn nasi mlm..x leh buat setiap hari, buat altenately, klu mkn..krgkan quantity. Dan yg paling penting..jgn la berharap dpt kurus dlm masa sebulan dua. It may takes time..tp berbaloi. Happy excersizing!!!!

Suzi berkata...

huhuhu...bila nak start diet ni...


betul ckp kak ain tu...sokong...

zureen @ mama berkata...

Thanks Kak Ain..zureen benar2 nak turunkan berat badan ni..(tujuan kesihatan..)

zureen @ mama berkata...

Kak Suzi marilah kita sama2 berdiet utk jadi lebih sihat..

Liana berkata...

zureen...mari sama2 kita berdiet...hehehe

nadia-ady berkata...

adeh, innocent betul la sara tu. Nasib baik budak kecik kan. hehehe..Kak zureen, yang penting just jaga permakanan. Jangan la cut off meal sampai jadi kekurangan nutrien pulak ye..huhu...

zureen @ mama berkata...

Liana..dah kurus,tak yah diet lagikk..

zureen @ mama berkata...

Nadia..akak ni memang susah nak cut off mkn..cuma skrg cuba beralih kpd mknn yg lebih sihat..

nik awin berkata...

ha..buat jgn tak buat..esok buat..lusa buat..tulat pun buat..

mama nak kurus,kann??

ku tak sempurna berkata...

muehehehehehe...

harap2 lama la bertahan semangat tu ye...


jom... mari kita menguruskan badan... menyihatkan badan...

Princess Liyana berkata...

hu hu hu..dasyatla sara punya generalization bila tgk akak sdg bdiet..huhu

zureen @ mama berkata...

Harap2 kali ni bertahan lamalah Nik Awin..huhuhu(takut sampai tulat aje..pastu the end..he3)

zureen @ mama berkata...

cik ku tak sempurna yg bermata bundar..akan ku buktikan..he3(harap2lah..)

zureen @ mama berkata...

Tuan puteri Liyana..Sara tu kalau ckp straight to the point..(takde bertapis langsung..)..nak suruh hubby beli penapislah..lalallahlah.

Princess Liyana berkata...

ha ha ha..penapis yg mcm mana kak?huhu tp ok pe ckp direct..dr ckp belakng2..huhu

zureen @ mama berkata...

Penapis utk bercakap secara berkias dan berhemah...he3

yginsaf.com berkata...

kawan mama katernyerrr.. veryy derr