Sudilah menjadi teman

Jumaat, 8 Mei 2009

Cuba letak Nuffnang Add...

Actually mama selalu tengok nuffnang Add ni kat blog rakan-rakan blogger, so kiranya nak mencubalah ni..Entah betul atau tak???Taram ajelah..Saja suka2..

Tak sabar tunggu malam..Sebab apa??Nak buat ujian darah kali ke-2 kat Izati. Malam tadi dah buat sekali kiraan platlet 114 (kalau bawah 100 baru rujuk spital). So dokter suruh check malam ni untuk tengok trend kiraan darah,samada meningkat atau menurun..Izati ni dokter suspect denggi, but still tak kritikal mcm amin ngan shamel (dulu kiraan platlet mrk berdua 62 jer..)

Izati start fever petang Isnin slps balik dari sekolah kebangsaan.So till now cuti sakit .Demamnya hampir sama dengan yg kes boys cuma maybe imun system zati lebih kuat..(Anak pompuan mama kureng mengada2 bab mkn ubat ni..tak mcm anak laki..he3)

Ayah siap beli 100 Plus berbotol2..suruh mama pastikan Izati minum byk2 dan mkn ubat2 yg dokter beri mlm tadi...Petang ini rancangnya nak buat sup ketam pulak..Harap2 tak kena masuk ward kali ini..Mama tgh usahakan dari rumah..Bukan apa, mama takde maid so susah sikit bab penjagaan anak2 kecil yg lain..(Nak suruh ayah amik cuti jaga yg lainnya mcm kesian pulak..sbb masa boys kena..seminggu ayah ambil cuti..)

16 ulasan:

Liana berkata...

meh ler letak...Memang betul...Ummi dah dapat...Memang seronok bila kita dapat...hehehe...Harap2 Izati sihat yer... :)

ain berkata...

alahai zati pun tgh demam. Hopefully bukan denggi le. Anak akak wani ni pun tgh demam. merah pdm muka sbb pns sgt. takut gak denggi ke tp doc kata bukan. Akak spare gak 100 plus utk dia sip sikit2.

semoga zati tak de apa2. Zureen pun take care ye.

Sasha berkata...

Sha dah boh lama dah... x bg perhatian sgt kat benda tu... apa benefit dia yea?.. boh setakat suka2 je... Take care of Izzati ye Zureen... harap Izzati okay...

zureen @ mama berkata...

Liana..nape kak Zureen punye nuffnang takde kuar gambar ekkk>>>??

zureen @ mama berkata...

Kak Ain, zureen pun tgh giat usaha pujuk Zati utk minum 100plus tu sebyk mungkin..InsyaAllah takde pape kot..

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha ,zureen try jer letak sbb tgk org letak..he3

ku tak sempurna berkata...

org dah fogging ke belum area situ..

bahaya ni.. sekeluarga kena..

zureen @ mama berkata...

Lepas kes boys kena tu, mcm belum buat fogging lagi..
Rupa2nya ramai juga jiran tetangga zureen yg kena denggi(ada yg satu family lagi huhuhu..)

Suzi berkata...

zureen, nuffnang kat blog saya tu bwh akaun hubby ...tak ambil peduli sgt pun saje letak. setakat ni dah terkumpul rm 80 lebih kot. akak nak tekan zureen punye pun tak dikira hanya dalam m'sia je yg dikira..kan??

moga zati takde apa2...doa byk2..

zureen @ mama berkata...

Zureen pun sesaje letak nuffnag ni Kak Suzi...
Tgh tunggu hubby balik utk buat check darah.hmm harap2 takde pape..

Princess Liyana berkata...

Kak,smga mereka cpt smbh ek.bg mkn sup ketm 2 memang elok..hehe yana saje je letak nuffnang 2.haha

zieha berkata...

hehe..cuba jgn tak cuba..selamat hari ibu:)

xiiinam berkata...

Selamat Hari Ibu.....




Semoga sentiasa dicintai suami dan dikasihi anak-anak.....
Merekalah penyubur roh dan jiwa ibu....

zureen @ mama berkata...

Sama-samalah kita sesaje meletak nuffnang tu tuan puteri..kak zureen sukee..

zureen @ mama berkata...

Selamat hari ibu kak Zieha..dan juga untuk rakan2 blogger yg lainnya.. .

zureen @ mama berkata...

Selamat Hari Ibu Ck Lah..