Sudilah menjadi teman

Khamis, 11 Jun 2009

Raksasa pemusnah..


Bila tengok gambar ni , rasa kelakar pulak..(padahal waktu kejadian berlaku rasa geram sikit..he3)


Actually peristiwa ni berlaku di Teluk Batik beberapa bulan yg lalu..Ketika anak2 pompuan mama sibuk membina istana kristal masing2 dengan penuh penat lelah dan ketekunan..Tiba-tiba datang insan yg sejak dari jauh memandang dengan penuh niat didada...Tanpa belas kasihan dia meluru dan dalam sekelip mata menghancurkan hasil seni akak2nya..


Memang sahlah macam raksasa..kena panggil ultraman ni( much better dr ultramama yg dipanggil, kalau tak pasti kena cubit kaki gebu budak yg bernama shamel tu..)..But nasib baik akak2nya tak langsung ambil hati langsung..selepas raksasa beredar pergi , proses pembinaan terus dimulakan semula..(penuh semangat kesukanan sungguh..)


Moral of the story:


Dalam perjalanan dan usaha menuju impian hidup kita ,kadang2 akan ada insan yg irihati cuba menghalang dan memusnahkan impian itu..Jangan putus asa dan cepat ambil hati,teruskan mencuba hingga berjaya ok..


Bagi insan yg suka irihati..bawak2lah bertaubat..

8 ulasan:

ain berkata...

amboiii...rakusnya syamel!!

Suzi berkata...

syamel...syamel..kacau kakak ye...
kenangan nanti tu bila dah besarhihihi

zureen @ mama berkata...

Kak Ain tak tengok ayah Shamel masa kecik..agaknya lebih kureng camtulah gak..he3(ampun ye ayah..)

Padahal hubby punyelah lemah lembut..ikut mamanyalah tu hikss..

zureen @ mama berkata...

Nanti bila dah besar nanti bolehlah tunjukkan bukti kerakusan shamel masa kecik2..

(nasib baik masa zureen kecik takde amik2 foto ni..kalau tak byk jugaklah foto kerakusan zureen masa kecik dulu..hikss..)

yginsaf4 berkata...

tikam tikam bakang tewww.. uhuhu

zureen @ mama berkata...

Yg selalu tikam2 belakang itew kenalah byk2 insaf..he3

Sasha berkata...

gambar mmg selalu buat kita tersenyum especially melihat gelagat anak2!

zureen @ mama berkata...

zureen memang suke senyum sorang2 ni..he3