Sudilah menjadi teman

Rabu, 8 Julai 2009

Mulai BOTAK ????

Antara penyebab kehilangan rambut dikalangan ibu2…

Mama rasa antara puncanya mungkin disebabkan oleh stress yg keterlaluan (so selalu main tarik2 rambut..) salah pemakanan .., factor genetic (kalau adik beradik muda2 dah mulai botak hmm…itu boleh dikira sebagai faktor ye.. ).pemakaian syampoo yg tidak sesuai..Uishhh banyak lagilah…

Tapi yg paling susah nak diterima, bila mama kehilangan rambut ditangan org lain..

Tempat kejadian: Ruang tamu depan TV…

Insan2 yg terlibat: Mama, Zati,Hani,Sara (merangkap tugas sebagai dayang2..he3)..dan juga suspek utama yg membuat onar..jeng,jeng,jeng Shamel .

Seperti biasa selepas makan tengahari adalah waktu yg seronok utk bermalas –malasan..Mama yg berlagak seperti permaisuri telahpun mengambil port yg paling best didepan TV..Dayang-dayang pun dipanggil utk melayan permaisuri..Maka berduyun2 dayang datang membawa sikat utk mendandan rambut yg tak berapa nak panjang ni....Bayangkan betapa syokknya mama waktu tu.mcm nak tertidur ajer..

But suddenly mama terdengar bunyi yg amat mencurigakan..krettt..krett..krett..(ikkk takkan menyikat rambut boleh kuarkan itu bunyikk???..)Bila mama toleh kebelakang ..Mak oii !!!!! Shamel sedang tersenyum kambing sambil tergenggam sejemput rambut ditangan kirinya dan gunting tumpul ditangan kanannya(nasib baik dia guna gunting budak2 sekolah..huhuhu, kalau guna gunting kain mama waaa!!! Menangislah ..)…Ohhh!! Rambut ku telah dikerat olehnya..(nasib baik sedikit dan tempatnya tersorok, kalau tak…..dah sama botak mcm ayah..he3)

So, ini juga boleh jadi punca para ibu kehilangan rambut…Malang tidak berbau..Berhati2lah sentiasa. (macam iklan kempen keselamatan jalan raya plak..)

17 ulasan:

ain berkata...

hehehehe...shamel tgh train nak jd hairdresser ler tu.hihihi

psst...nasib baik pakai tudung kan.

qila okeyh! berkata...

hahaha.
apa ni shamel.
len kali gunting byk2.
wakakaka. :D

ku tak sempurna berkata...

ekekekeke...

shamel cuba menjadi hairdresser :D

Sasha berkata...

hahaha!! what a nice story being told... soo funny... Shamel punya keje ropanya...

skarang Mama lebih seksi dgn potongan gaya rambut baru hasil professional hair dresser paling muda di dunia... ahaks!

zureen @ mama berkata...

Itu bagusnya bertudung..rambut takde pun still..ok

zureen @ mama berkata...

Seronok ye Qila dengar..Shamel tobek rambut Maksu..he3

Yg hilang akan tumbuh kembali..lalalala..

zureen @ mama berkata...

Jimat duit gunting rambut KTS....

zureen @ mama berkata...

Zureen ada rambut atau takde rambut still maintain seksi..

Seksi kan terletak pd mata yg memandang..lalalala..

xiiinam berkata...

Bravo Shamel...he..he...he...

Tirana berkata...

Hehehehe...Zureen..kak tirana pun biasa kehilangan rambut dgn cara gini..tapi seronok bila anak-anak main rambut kita kan?

precious innocent berkata...

wakaka... lawak tul gelagat bebudak nie...

haru tul!!!

-mama emma-

nadia-ady berkata...

uwaaa...sadisnya kak, hilang rambut cara macam tu. Nadia dapat rasakannya..huhu

zureen @ mama berkata...

Wahh!! Shamel dpt pujian Ck Lah..

Kalau nak rasa potong rambut free dr Shamel ..zureen hantarkan ke Teluk Intan ye..he3

zureen @ mama berkata...

Memang syokk sesangat Kak Tirana..macam dapat rawatan spa jer..boleh titun..he3

zureen @ mama berkata...

Mama Emma , kalau sikit takpe..
Kalau byk yg dipotongnya..haru..

zureen @ mama berkata...

Kalau Nad nak rasakan dengan lebih mendalam..marilah ke umah kak Zureen..(free saloon..free cut)..he3

Liana berkata...

hahahaha....Bagus tol anak mama. Tak yah susah-susah mama nak potong rambut kan... Puss...Mama rahsia, tak ke marah ker Shamel tu?