Sudilah menjadi teman

Isnin, 7 September 2009

Bagaimana mungkin .....

Mana mungkin sesenang itu aku melupakan kehadiran kamu dlm hidup aku selama ini..Kita bertemu hampir setiap hari..Aku mengenalimu dari kecilku sehingga kini..Mana mungkin aku melupakanmu semudah itu...Kata orang bisa saja aku mencari penganti..yg sama shj pada asasnya..Tapi mana mungkin kata hati ini.....

Kata orang nak kurus jgn makan nasi..waaaa..mana mungkin mama melakukannya semudah itu.. Dari kecil mama makan nasi.Seperti kata mak Ana..biar takde lauk asal ada nasik sudah cukup..Walau org lain kata, boleh digantikan dengan mee atau roti..Tapi bagi mama, nasi jugalah yg mama carik bila nak mkn nanti..Dah berkali mama cuba utk melupakan nasik..akhirnya mama akur jua dengan kehendak hati yg tetap mahukan nasi..

Moral of the story: Makan ajelah nasik tu tapi kurangkan sukatan pun ok juga..(ok ke??)

13 ulasan:

ain berkata...

dah nasi mknan asasi kita kan..nak buat cam ne. akak bolan posa ni, mmg tak jumpa ns putih la, hubby x nak buka ngan ns putih. sahur pulak, akak tak mkn ns putih..tak larat nk mkn heavy2.

psst...setuju ngan moral of d story tu!!! kurangkan kuantiti ns!!

Tirana berkata...

Kurangkan nasi, banyakkan sayuran dan lauk..hehehe

Suzi berkata...

samalah kita...nasi juga dicari...pernah sekali tu 2-3 hari tak mkn nasi, mcm rasa tak lengkap je hidup hihihi...

Sasha berkata...

makan berpada2... kalau nak makan nasi yg kurang kalori pilihlah Beras Basmathi... makan byk mana pun tak naik badan... insyaAllah... tp Sha tak berapa minat beras tu... hehe... tekak dah sebati ngan beras biasa2 ni...

zureen @ mama berkata...

Kak Ain ..kalau tak boleh hapuskan keinginan utk mkn nasik ,kita dapat kurangkan pun mcm ok juga..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..akan zureen usahakan mkn sayur dan buah2an..he3

zureen @ mama berkata...

kak Suzi..samalah dengan zureen..walau dicuba bercerai ,akhirnya rujuk semula dengan abg nasik..

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha..teringin jugak nak try beras Faiza tu kan..kurang kandungan kanji dengarnya..

xiiinam berkata...

Makan seadanya je mama....

Kalau kita paksa-paksa tak makan...seseekali kita makan nanti, berganda-ganda kita balun...

ckLah memang tak kisah kalau tak makan nasi, boleh ganti dengan roti atau makanan lain berasaskan gandum..

zureen @ mama berkata...

Betul Ck Lah..setuju.

zieha berkata...

formula tu mmg betul zureen..
tapi mana boleh kan..sbb
kita dibesarkan dgn nasi..
tak jupe nasi sehari..feningss..
feningsss..huhuhuhu
kalau nak gak ..boleh
kurangkan makan nasi
at least 1-3 sudu nasi lebih2nya
mkn lauk(hehehe..boleh ke tu??
k.zieha tak puas la mkn kalau setakat 1-3 sudu aje..aje..)
bazir je masak nasik kenn..

zureen @ mama berkata...

Kak Zieha ..kalau setakat 1-3 sudu buat sedih je mkn..wakaka..

nadia-ady berkata...

hehehe..OK kot kak. Akak kurangkan nasi tp banyakkan sayur. Sup sayur misalnya. sUP ni buat cepat kenyang tau ;)