Sudilah menjadi teman

Jumaat, 6 November 2009

Terasa cepat masa berlalu..

Rasanya baru semalam beli barang2 dapur untuk kegunaan seminggu..Tanpa disedari esok dahpun Sabtu (merupakan hari memborong barang dapur...).Malam ni nak kena sediakan list barang untuk dibeli, utk mengelakkan pembelian yg bukan2..

Esok jangan lupa basuh kasut sekolah ye anak-anak..Walaupun tinggal 2 minggu lagi hari persekolahan..(hmm dah nak cuti sekolah pun...cepatnya dah hujung tahun..)

Mama sekeluarga dah pun baik dari sakit mata..Alhamdulillah..Tapi yg sedihnya bila dengar berita Mak yati plak yg kena..huhuhu( kesian pulak mendengarnya..dahlah sedang exam..).Mama doakan Mak yati cepat baik ye..

Memang musim sakit mata agaknya sekarang..Yelah Mama kat Shah Alam camne plak nak berjangkit ngan Mak yati yg duduk jauh di Kota bharu tu..he3

Selamat berhujung minggu semua..

8 ulasan:

ku tak sempurna berkata...

alhamdulillah....

sakit mata mmg cepat berjangkit..
tapi jauh benar berjangkitnya ya... smpi ke KB... hikksssss :D

Tirana berkata...

Bila cuti sekolah, kak tirana semakin sibuk...sibuk memasak sbb anak-anak time ni kerjanya nak mengunyah aje..hehehe

ain berkata...

kak ain samalah ngan kak tirana, bila cuti sek start je, mula sibuk kat dapur, pening pikir nk msk apa!

kakchik berkata...

salam zureen,
kalaulah kakchik ni membeli-belah barang dapur seminggu sekali alamatnya dua troli ada kot.
kakchik pun buat list juga sebelum shopping, risau over budget tapi kakchik grocery shopping 2 kali seminggu. keluarga besar kenalah macam tu.
alhamdulillah, lega bila tau zureen dah sembuh dr sakit mata. w/pun mata tu kecik je kat badan kita tapi kesan sakitnya satu badan tak selesa kan.
semoga mak yati pun lekas sembuh.

zureen @ mama berkata...

Jangkitan melalui wayerless agaknya KTS..he3

zureen @ mama berkata...

Nampaknya musim mencuba masakan akan tiba lagi Kak Tirana..

Waktu cuti sekolah beginilah ,merupakan saat yg bagus mencuba resepi baru(byk tukang mkn..he3)

zureen @ mama berkata...

kak Ain..sama-samalah kita berjuang didapur sempena musim cuti sekolah..he3

zureen @ mama berkata...

Terima kasih kak Chik sbb sudi mendoakan kesihatan baik utk zureen sekeluarga..

Memang kalau membeli brg dapur seminggu sekali..penuh troli dibuatnya..