Sudilah menjadi teman

Jumaat, 18 Disember 2009

8 Kaki Tapi 6 Kasut ..WHY??

Macam teka teki pulak bunyinya...Pagi ni program kami sekeluarga ialah "memborong "kasut sekolah anak-anak..Merujuk kepada Budget Perbelanjaan Persekolahan 2010 anak-anak , jelas menunjukkan bahawa ....setiap anak eligible utk dapat 2 pasang kasut sahaja....

Tetapi kenapa 8 kaki tapi 6 kasut..?? Sebab Sara kena "terpaksa" pakai kasut lama Hani yg masih elok.. Amin dpt 2 pasang ,Zati 2 , Hani pun 2 but Sara kena pakai kasut Hani ....(tak elok membazir ye tak??he3 ). Lagipun Sara langsung tak kisah pasal kasut...lebih kisah pasal pensil warna shj..(jimat duit ayah..)

Dulu masa kecik2..mama pun rasa seronok sangat setiap kali dapat kasut sekolah baru..waktu tu semangat belajar berkobar2...(selaras dengan keputihan kasut..he3).

16 ulasan:

Tirana berkata...

Zureen..bab buku, kak tirana dah selesai..bab pakaian sekolah insyaAllah minggu depan. Esok ingat nak pi cari peralatan tulis..

[z@ck] berkata...

saya dulu pkai satu kasut ja time skolah..
hentam yang tu smpi hitam la kiranya..
hehehe

ain berkata...

akak pun baru pas habis beli brg2 sek anak2. tggl yg kecik2 je. tp pening gak nk melayan kerenah anak2 especially zati. branded concious!!

alang berkata...

Saya dulu jarang beli kasut sekolah. Sebabnya, kasut abg, mak sayang nak buang. Kebetulan ada dua abg. Adeh. hehe. Rugi tk jadi anak sulung.

Tapi bila pikir2 balik, tak payah keluar duit poket sendiri nk beli somethng mcm buku2 rujukan. ;)

Sharinginfoz berkata...

memang seronok dapat kasut baru kan.....

Muhamad Arif Bin Zaripin berkata...

salam...dah nak dekat naik sekolah ni duit kene safe sikit...mcm 2 nak beli..semuanya baru...kalau pakai yang lama pun boleh kan.

kakngah berkata...

aku lom lg beli brg2 sklh. tunggu bujang aku sembuh bersunat br nk g.. kasut sklh kompem beli cz kaki dia dh lebar..

zureen @ mama berkata...

Zureen pula dah selesaikan baju2 sekolah..next week nak beli buku pula..

zureen @ mama berkata...

Zack dulu kak zureen pun kasut satu shj..sampai berlubang2 kasut still pakai aje..

Berbeza sungguh dengan anak2 kita skrg..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain, biasalah bagi anak remaja spt Zati utk lebih memilih jenama.

Agaknya anak zureen pun gitu juga nanti..he3

zureen @ mama berkata...

Alang ,,zaman dulu memang jadi kebiasaan utk anak yg bawah2 pakai barang adik beradik yg atas punye..

Zureen pun selalu dpt brg second hand milik mereka..he3

zureen @ mama berkata...

Memang seronok dpt kasut baru ni..even kita yg dewasa pun suka jugak..he3(ye tak?..wlaupun bukan kasut sekolah..)

zureen @ mama berkata...

Arif, mana-mana yg boleh dijimatkan eloklah dijimatkan..

Beli yg perlu sahaja..

zureen @ mama berkata...

Kak Ngah..tak lama lagi sembuhlah anak akak tu(zureen doakan cepat sembuh ye)..then bolehlah mula buat persiapan persekolahan..

azieazah berkata...

Nampaknya malam ni ada orang tido bawa masuk kasut sekolah letak tepi bantal...hahahhaha...

aidah berkata...

Salam Zureen, Selamat berkenalan.
Biasalah hujung2 tahun ni, bab anak nak naik sekolah memang pening nk kira budget. Nasib akak anak tak ramai cuma 3 orang je. Tu pun pening gak dibuatnya