Sudilah menjadi teman

Selasa, 26 Januari 2010

Awatlah kekasihku meragam..

Hati mama sungguh risau ..fikiran menjadi sedikit kacau..nafsu makan memuncak-muncak dibuatnya (yelah dah risau mesti rasa nak makan , ye tak?..he3). Hari ni kekasih mama seakan meragam..performancenya tak seperti selalu..Sedikit lambat..Entah apa salah mama hari ni, sampai begitu sekali layanannya..

Petang ni mama hampirinya lagi..terus mencuba mencari apa salah-silapnya..Tiba-tiba anak jiran menegur "Kenapa kak??..Entahlah dik, meragam sikit dia ni...Dia cuba untuk membantu.. Tiba-tiba kedengaran hilai ketawa dari anak jiran.... "Akak....kereta tu dah habis minyaklah..sebab tu takmo hidup.".wakakaka....Nak je mama sembunyikan muka bawah seat kereta Avanza tu..(maluuuuuuuu...)

Moral of the story: Jangan pandai bawak jer kereta tu...kena juga pandai isi minyak..(Tak pernah sekalipun isi minyak sendiri..waaaaa..maluuuu....)

Sapa lagi yang tak reti isi minyak sendiri sila mengaku...he3

20 ulasan:

azieazah berkata...

Mujur Kak Azie pandai beza antara minyak petrol dgn minyak diesel...

sbb pernah sekali TOKLAKIku nyaris nak isi minyak diesel.. adoiii..!

ain berkata...

hihihi...dulu akak mcm zu lah. myk kete mmg keje hubby yg isi. tp bila dia dh start outstation selalu, terpaksa lah belajar isi myk. pengalamam isi myk pertama kali mmg melucukan. akak tak tau cam ne nk bukak tpt myk tu, pas tu gelabah semacam, how to swipe card kat pam, sampai kena ketawa ngan pump attendant tu!!! but now, kacanggg lahhh. tp tu hari hubby balik cuti, akak mmg cuti tgn terus. tak mo pi isi myk!!hehe

black_mel berkata...

haha...lain kali isi minyak full...seminggu skali isi so xkn lupa...

Tirana berkata...

kak tirana sebelum pi isi minyak buat pertama kali dulu, talipon kawan tanya. Dia ajar step by step..hehehe.. Bukan susah sangat pun. Minta aje pekerja2 kat kedai minyak tu tolong tunjukkan.

AYU IDRIS berkata...

Mujur Ayu mmg dah biasa isi minyak sendiri...so tak risau sgt bila keta nak habis minyak.Tapi selalunya dek kerana "kerajinan" yg melampau,terpaksa suruh hubby isikan memalam...klu nak isi pagi2 b4 pi sekolah,takut tak sempat....alasan sbnrnya tak nak kuar duit sendiri!hahahahha....

Miss Ekin berkata...

hehehe klakar jugak akak nie. sy baru dpt lesen pn b4 gerak g mane2 1st skali sy tgk minyak. tkut gk mati tgh jalan mmg naya hehe

zureen @ mama berkata...

Kak Azie..biasanya hubby jadi tukang isi minyak..he3

Nak kena belajar gak ni..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..memang Zureen berhasrat nak belajar isi minyak sendiri..senang nak kemana2..he3

zureen @ mama berkata...

Black mel..minyak masak kenal..minyk kereta..ermmmm..(jap buat2 lupa..he3)

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..hujung minggu ni gak zureen akan cuba isi minyak sendiri..

Yakin boleh..

zureen @ mama berkata...

Kak Ayu..bab kuar duit isi minyak ni ..sila2 suami beri duit lebih2 sikit..he3

zureen @ mama berkata...

Miss Ekin..memang tak pernah terfikir tgk minyak..Tahu tekan..terus jalan..wakaka..

kakngah berkata...

ko nk senang.. tuang kt shell.. ada tukang tuang.. ko tukang bayo jek.. kt tmpt lain sume dh self svc.

just call me uncle berkata...

hahha habihlah ko..mesti masa nak isi minya tu keter belakang macam tek sempat2 nak isi siap hon lagi hahahha ngelabah puyoh ko hahahaha

zureen @ mama berkata...

Kak Ngah..zureen memang nak yg senang ajer..he3

zureen @ mama berkata...

Uncle..zureen ni jenis cepat fanik..karang org hon suruh cepat ..trus blank...wakaka..

F U N F A B U L O S I T Y berkata...

jadikan ituu sebagai satu pengalaman berharge dalam hidop mama-dari pengalaman ituu kita dpt belajar dan matang-tanpa ituu semuaa-mmg kite tak tahu-(dengan pesanan penaja-dapat extra 1 liter minyak-setiap kali mengisi penoh-iklan tak berbayar ini ditaja oleh dexfab-funfabulosity.blogspot.com)-tetibe jual minyak lak-ekekeke ;D

zureen @ mama berkata...

WaH! dexfab sudah jual minyak pulak..he3

Iza berkata...

ya ka????
Ni baru 1st time jumpa org yg x pernah isi minyak kereta.....xtau lg rupanya ada ek mcm tu....ahak..ahak..
Keprihatinan itu amat penting....So lepas ni, sebelum guna kereta tu, check la minyak kereta dulu, pastu check air kereta.....
ni cikgu memandu nk marah ni...x praktikkn apa yg di ajar masa ambik lesen....ahak..ahak..moga jadi pengajaran kita bersama....

zureen @ mama berkata...

Iza..percayalah..he3