Sudilah menjadi teman

Isnin, 25 Januari 2010

Geram Menjadikan Saya Lapar..

Grrrrrrrr..(nak tunjukkan geram sesangatlah kononnya..).Anyway seperti biasa hari ni ,mama hantar anak-anak kesekolah..pada waktu yang sama dan mengikuti jalan yang sama dan parking menunggu anak-anak ditempat yg sama....Entah macamana hari ni sesuatu telah berubah..Masa nak parking kereta bagi menunggu Zati , kelihatan tempat parking kesukaan mama selama 3 minggu ni telah diambil oleh Mak cik Goreng Pisang..(macamlah tanah parking tu mama yg punye..wakaka..,TAPI yang pasti bukan makcik jual pisang tu punya jugak..)

Actually mama tak kisah sangat pasal tempat parking tu , but mama terpaksa jugalah parking berdekatan dengan gerainya sebab takut Zati tak nampak kereta mama plak nanti..Esok mama akan mengalah nak mencari tempat parking barulah..

Bahu jalan punya panjang pun nak bising2 ke..(maknanya dah takde idea menulislah tu..he3)

Selamat Berjual Makcik Pisang Goreng..

Pisang goreng itulah yg menyebabkan perut mama lapar secara tiba2 tadi ....grrrrrrrram nak makan pisang ..

Tiba-tiba teringat TEKNIK PERNAFASAN yang Kak Tirana ajar..kurang sikit rasa nak tekan minyak..he3(bagus3)

16 ulasan:

azieazah berkata...

Kalu setiap kali geram jer nak makan.... amboiii.. silap2 terus makan orang yang digerami.. auwww!

|| NaFiRaa || berkata...

kikiki... adesss laaa... kalo ai dh singgah beli goreng pisang dah..:)

zureen @ mama berkata...

Hampir-hampir nak makan Makcik tu tadi..he3(tapi kesian sbb dia pun nak cari rezeki jugak..)

Itu yg menyebabkan badan senang kembang..geram jer terus nak makan..

zureen @ mama berkata...

Nak jugak singgah beli..tapi takut anak2 takmo mkn nasik plak(yelah mamanya sgt pandai masak..)

Tie-Ibu wawanisolehah berkata...

ye2 kadang bende2 sebegitu membuatkan kita moody gak..sebab mind kita dah set camtu tetiba jadi lain...saya setuju..sila X makcik goreng pisang haha

xiiinam berkata...

Makin jauh jarak pemanduan mama zureen..

He..he..

ain berkata...

betullah kata zu...kdg2 kita dah ada permanent spot utk parking kan. akak pun dah ada. tp klu lambat sikit, kena cilok ngan org la. grrrrr gakkk!!!hihi

zureen @ mama berkata...

Kak Tie..takpelah beri peluang kat Makcik tu..

Zureen sanggup mengalah..(padahal waktu tu hangin jugak..wakaka..)

zureen @ mama berkata...

Ck Lah tak jauh manapun..Giant Shah Alam pun tak lepas lagi..huhuhu..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..bila dah terbiasa akan sesuatu rutin..memang agak terganggu jugak..he3

(tapi jalan kan masih panjang utk diparking ..sila2 pilih jgn malu2..)

Tirana berkata...

Zureen, Kak tirana jarang pergi awal ke sekolah. Tunggu agak2 semua kereta habis baru jalan..senang tak payah parking. Berhenti depan sekolah, anak2 terus naik, terus jalan balik...tapi dah pesan dengan anak-anak, jangan keluar dari kawasan sekolah sebelum mama sampai..pak cik jaga pun ada di situ. Biasanya masa kak tirana sampai, budak2 lain ramai lagi..maknanya mak depa ambil lewat lagi daripada kak tirana..hehehe

AYU IDRIS berkata...

Zureen....hahaha...best tu style geram! jgn gaduh dgn makcik goreng pisang tu udahle!kasik can ajela kat dia meniaga...hihihih....

kalau dah geram + lapar,beli aje pisang goreng mak cik tu....hihihihi....pos sini sikit!

zureen @ mama berkata...

Idea yang agak menarik juga Kak Tirana..

zureen @ mama berkata...

Kak Ayu..rugilah gaduh dengan Makcik tu..sebab zureen suka makan pisang goreng..lalalala..

Petang tadi hubby siap belikan pisang goreng "makcik" tu lagi..sodap..

Nikel Khor berkata...

geram ll lapar?

from Nikel Khor

blueCITY berkata...

salam mama

heeeeeeeeeee
lama tak pekena pisang goreng nih