Sudilah menjadi teman

Isnin, 1 Mac 2010

Kaki Ayam

Nak bercerita pasal kaki ayam ni... Hubby dan Sara suka sangat makan kaki ayam ni but mama dan anak-anak yang lain tak gemarlah pulak (sebab terbayang ayam berjalan-jalan kesana kemari tak berkasut..he3)

Actually mama nak cerita pasal Hani yang terpaksa " berkaki ayam" balik dari sekolah tadi, sebab kasut sekolahnya telah diambil orang .(Sekolah ni kena buka kasut dan letak dirak kasut yg disediakan..)Tetapi sedikit kemusykilan ialah kasut itu bertulis nama .Tapi kita bersangka baik sajalah ye ...mungkin budak yang "terpakai" kasut hani tu tak sedar kot..Maybe esok budak tu akan pulangkan balik..

So , Hani jangan risau ye..kalau kasut tu masih rezeki Hani, adalah kasut itu esok kot..Kalau takde mungkin jodoh Hani dengan kasut tu sampai setakat tadilah..

13 ulasan:

azieazah berkata...

Budak yang terambil tu mungkin tak sedar, tapi wajar lah parents dia esok akan sedar...

Kalu tidak, redha jer lah...

*Kaki ayam ni masak sup sedap tauuu...:)

¶A.K.I¶ berkata...

hehe.. aki suka gak kot makan kaki ayam.. dan suka jgk jalan berkaki ayam.. heh~

zureen @ mama berkata...

Kak Azie biasanya hubby memang selalu minta tapau kaki ayam, kalau beli nasi ayam..

Kasut tu kalau tak dipulang esok..redha jelah..

zureen @ mama berkata...

Aki..dulu kecik2 selalu berkaki ayam.sebab selipar kat umah tak cukup..he3

Mak kata suruh pakai kasut..takut cacing masuk kaki..he3(pastu buncit..wakaka..)

ain berkata...

hopefully parents bdk tu perasan lah yg tu bukan bukan kasut anaknya!! sian hani balik berkaki ayam je ye!!

black_mel berkata...

kesian dia...xpe la..esok nnti dia pulangkan la kot...

xiiinam berkata...

Semalam pergi kenduri kawen rumah saudara jauh...dahlah orang tak berapa kenal...kasut pula hilang...







Memang bagan nak bertukar kaler hijau dah menahan marah....aleh-aleh mak pengantin pakai...dia nak hantar sedaranya balik kat tepi jalan...perghh!

ciK LyndaWawa igUana berkata...

ciannye....
ala kak..beli je kasut yang baru....=)

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..Alhamdulillah balik sekolah naik kereta ..kalau kena jalan kaki mahu berasap tapak kaki Hani..he3

zureen @ mama berkata...

Begitulah harapnya Black_mel..

zureen @ mama berkata...

Nasib baik mak pengantin yg pakai kasut Ck Lah..he3(kalau org lain yg sarung kasut tu.. dah masuk berita TV..kes Ck Lah jadik HULK..he3)

zureen @ mama berkata...

Kak Wawa nanti belikan Hani kasut putih baru ye..he3

Tirana berkata...

Anak kak tirana pun pernah tertukar kasut..pergi kasut lain, balik kasut lain..rupa2 tertukar dengan kawan dia..maklumlah rupa kasut sekolah kan nak dekat2 sama.. hehehe