Sudilah menjadi teman

Ahad, 28 Mac 2010

Seandainya Jodoh Kita Sampai Disini..

Macam sedih jer tajuk kali ni...Hati ni sedang berdarah tau, sedikit terluka..Ibarat kaca cermin Avanza yg pecah seribu..

Seandainya Jodoh kita sampai disini..kurelakan dan redhakan sahaja ...(isk..isk..isk..ditujukan buat handbeg,handphone ,purse ,IC, lesen memandu dan segala-gala yg telah dicurik oleh penyangak tengahari tadi..waaaa...)

Juga buat telekung feberet yg turut berada dalam handbeg Doremon tu..(macam-macam ada..).Geram pada penyangak yg tak memikirkan kesusahan org lain..

Esok macam-macam kena buat..buat IC baru,lesen baru,kad ATM baru..pasang cermin kereta baru..huhuhu..Dan macam-macam yg baru...leceh dibuatnya..

Harap si penyangak diberi hidayah Allah dan dibukakan hati agar kembali kepangkal jalan..itu je yg mama doakan..

22 ulasan:

Bb Hussain berkata...

alamak kak..kena ragut ker? sabar yer..

kakchik berkata...

mashaAllah... kesian zureen. Semoga penjahat tu mendapat balasan setimpal.

NiNa' berkata...

penyangak? ade org ragut ke..
sabar ye kak..
mmg leceh wat sume dokumen tu..
penah alami hlang purse..~

Noryanti Binti Hj Rosli berkata...

duiii...dia pecah cermin keta ke ni? kene kat mana...berani tul penyagak tu...

ciK LyndaWawa igUana berkata...

alahai..banyak2 bersabar ye......=(

TOKMA berkata...

Alahai...siannya adik tokma nih.. sedih dengarkan musibah yg menimpa. Tokma selalunya simpan beg dlm boot kete kalau rasa taknak bawak.

Last year ada sorang rakan blogger kena ragut, fobia dia, sian!! lupa lak nama dia. Ofis pengarang norhayati berahim pun kena rompak.. habis peralatan letrik kena angkut. Eh..macam2, takut ada, geram pun ada nih sbb tokma pun pernah kena msk pencuri kat rumah. Baru pindah waktu tu..2 biji hp, sepatu, kunci kete ngan kete2 skali gone with the wind. 2 hari pastu polis jumpa kat kuala selangor...tinggal rangka jer.

Sabar ajerlah...semua tu dugaan dari Allah.

zureen @ mama berkata...

Bibi,,kereta kak zureen kena pecah cermin..pastu penyangak tu curik handbag doremon yg penuh dgn segala-galanya..huhuhu

zureen @ mama berkata...

Kak Chik ..zureen cuma doakan agar pencurik tu dpt balik kepangkal jalan..Kesian mak bapak dia kan dpt anak camtu..

zureen @ mama berkata...

Salam Nina..Memang agak leceh kerena kena buat semula semua dokumen yg penting..Sabar ajelah..

zureen @ mama berkata...

Salam Noryanti..actually kak zureen pergi kenduri kawen kat Sg.Besar semalam...so biasalah tetamu parking tepi2 paritkan..

Syokk jer pencurik tu pecahkan cermin kereta ..huhuhu

Dan memang agak leceh sebab kena renew semua dokumen..

zureen @ mama berkata...

Wawa..kak zureen redha ajelah nak buat camne lagi..Cuma maybe later kena lebih berhati2..

zureen @ mama berkata...

Tokma..org sekarang ni dah macam2..takut juga dibuatnya..

acap berkata...

wah.sabar2.
semoga pencuri tu insaf dan bertaubat

Nashays berkata...

sabar jer lah..semoga Allah bagi ganti yang lebih baik..sob sob...

Mr. Dori berkata...

sabar ye kak ita.

xiiinam berkata...

MasyaAllah......
Berat juga dugaan ni.....



Moga Allah gantikan dengan nikmat yang lebih besar.....

Ku Tak Sempurna berkata...

adoiiiiii... peritnya...

mmg nak kena penyangak tu!!

zureen @ mama berkata...

Salam Acap..harap2 bertaubatlah pencurik tu ..

zureen @ mama berkata...

Nashays..salam perkenalan..Kak Zureen redha dengan apa yg berlaku..maybe ada hikmah disebaliknya..

zureen @ mama berkata...

Mr.Dori..nak belikan akak awak ni handphone baru ker?he3

zureen @ mama berkata...

Ck Lah..agak bersyukur juga atleast barang jer yg hilang...kami selamat takpe..

zureen @ mama berkata...

KTS..kalau kita jumpa penyangak tu..nak beri ceramah sikit kat dia..(nak ker dia dengar..he3)