Sudilah menjadi teman

Khamis, 25 Mac 2010

Bila Kepala Lebih Besar Dari Badan..


Dah beberapa hari ni kami sekeluarga cuma dapat menonton TV1 sahaja..sebabnya arial kat atas bumbung rumah telahlah pun rebah dilanda ribut .....Ribut berserta hujan petang tu memang sangatlah kuat...

Pokok mangga jiran depan rumah siap tumbang lagi .Nasib baik rebah bukan kearah rumah jiran ..kalau tak haru jugaklah..Pokok mangga tu pun agak tak balance kerana atas besar (sbb tak ditrim daun2)..bawahnya kecik jer..Actually rumah jiran depan tu kosong sbb tuan umah sekarang berada/duduk di US...

Bilalah nak betulkan ariel ni ayahnya...???

11 ulasan:

azieazah berkata...

Bukan patut tebang pokok tu dulu ker baru bleh repair ariel tv tu? :)

heeee kesian.. bawak jer tv tu letak kat laman, tengok ramai-ramai.. hehehe

zureen @ mama berkata...

Kak azie..pokok tu kat umah orang..

Takut kita plak kena tebang sbb sukasuki potong pokok mereka..he3

Ku Tak Sempurna berkata...

tv1 pun best gak kaaaann


.
.

hihihi

dah lama tak tgk tv1 ;D

Zaitun berkata...

Salam

1st time tinggal jejak.

Sepatutnya owner kenalah jaga pokok yang ditanam sebab bila hujan atau angin boleh membahayakan.

AISYAH HANI berkata...

sekarang apa dah jadi dengan pokok mangga tu?

zureen @ mama berkata...

KTS..best juga..semua TV best(wlaupun sebenarnya jarang2 tgk TV..he3)

zureen @ mama berkata...

Zaitun....salam kenal..

Itulah yg susahnya sbb jiran punya pokok itu berada kat oversea..dah tak terurus rumahnya..

zureen @ mama berkata...

Aisyah Hani/...salam kenal..

Pokok itu masih disitu,..agak bahaya juga..

TOKMA berkata...

Salam Zureen,
heran gak rasanya....takkan tak ada adikberadik dia atau sedaramara disini yg boleh diminta uruskan. Kirimkan fulusnya beres ler. Ini satu dari gangguan kepada jiran gak..kalau dah rimbun tu, nyamuk per lagi. Jiran lak yg makan hati, dibuatnya menimpa wayar letrik..sudah satu taman terputus bekalan letrik..hah termenung ler jawabnya depan tv.

Susah2 sangat..meh nengok tv umah tokma jer.

zureen @ mama berkata...

Tumpang nengok Tv umah Tokma ye..ok2..

TOKMA berkata...

Jommmm...angkut tikar bantal skali, amik 1st class nyer seat.