Sudilah menjadi teman

Khamis, 20 Mei 2010

Belum Pergi Dah Jiwa Kacau....

Begitulah hati mama sekarang bila ayah kata nak pergi outstation next week.Jiwa sudah mula kacau..

Yelah dah agak lama ayah tak pergi outstation (dah lama tak kena tinggal).Paling lama kena tinggal ialah dari pukul 6.45 pagi sehingga pukul 7 malam...

Terbayang sudah bagaimana mama nak kena ambil anak-anak waktu petang.. sewaktu jalan jam dengan kereta ..(memang selalu ayah yg ambil anak2 waktu balik kerja ptg). Kerja mama sebagai driver setakat pukul 2.30 ptg selalunya..FOBIA SUNGGUH DENGAN JALAN SESAK...

Terbayang sudah bagaimana nak tidur malam..(jenis penakut punya olang).Harus dikerahkan adik lelaki untuk datang menemani akaknya yg penakut ini..Cik Udin sila standby untuk jadik "Jaga" ok....

Terfikir juga bagaimana agaknya para isteri yang mana husband selalu berjauhan..Tabah sungguh mereka....

16 ulasan:

Tirana berkata...

Zureen...kena belajar..jangan ajak sapapun untuk teman..tengok boleh survive ke tidak. Kalau boleh survive buat pertama kali, nanti second dan third time ada confident sikit..hehehe

niesz berkata...

hihi..comel nye!xpe2..yg syg d tggl2 kan..tul ke??ehe..

kakchik berkata...

insyaallah zureen mampu. chaiyyok!

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana ..boleh temankan zureen tak?he3...

zureen @ mama berkata...

NIesz..temankan kak zureen boleh?he3...

zureen @ mama berkata...

Kak Chik..jauhlah pula.Klau tidak mahu juga minta temankan..he3

InsyaAllah boleh..

azieazah berkata...

Nak Kak Azie temankan ker? Kak Azie leh tidur bawah sambil layan bola. Hehehehe...

Semoga kuat semangat. Yang penting kena yakin, ok.

ain berkata...

akak pun mcm zureen, seba serbi tak kena bila nak kena tinggal lama. dulu paling lama cuma 3 bulan, now ni dh nak kat setahun dah kena tinggal. akak pun tak pernah ajak mak ke abah ke adik ke utk temankan akak. sendiri2 lah pandai nak survive. sekrg ni akak from zero to hero!!hihi

zureen @ mama berkata...

Kak Azie, kalau sama-sama layan bola sambil makan keropok lekor best jugakkan..

zureen @ mama berkata...

Nak jadik kuat macam Kak Ain jugaklah.. :)

Zaitun berkata...

Kena beranikan diri jangan biasa dimanja sebab kalau benda berulang takkan sentiasa ada orang nak tolong temankan.

Kak zai dari dulu memang biasa ditinggal2kan mula2 memang rasa takut dan banyak benda yang tak tahu buat sampai satu ketika anak sakit tengah malam.Lama2 dah biasa dah tak kisah kalau hubby pergi outstation.

Ku Tak Sempurna berkata...

sayangkan anak tangan2 kan

.
.

sygkan isteri, tinggal2kan :D :D :D

.
.
tu maknanya cik abg syg kat zureen la tu :D

zureen @ mama berkata...

Kak Zaitun..mintak teman..he3

zureen @ mama berkata...

KTS...tandanya abg sayang ye..

Kalau gitu OKLAH..he3

ummu hanis berkata...

aku le tu.. ha3..

UMI ALIYA berkata...

selamat berkenalan. 1st time singgah. tahun lepas setahun saya tinggal sorang2 kat kl, suami dan anak2 di terengganu. 2x sebulan balik ngan bas ekspres. tak pikir pasal takut, nak wat camne, cari rezeki. insya allah kak zureen mampu. jemput jenguk blog saya.... http://aliyadaniel.blogspot.com/