Sudilah menjadi teman

Rabu, 19 Mei 2010

Gula Getah Merata-Rata...

Semalam baju sekolah Hani terkena gula getah lagi..Kali ini dibahagian punggung plak (ini mesti duduk merata-rata dan tak angkat baju dulu..main pakai letak punggung tu..grrrrr....)

Minggu lepas ayah dah terpakse dispose sehelai baju kurung putih sebab terlalu banyak gula getah..Dan akibatnya Hani dapat 2 helai baju putih baru (see kalau kita minta satu, ayah akan beri dua..he3)

Pagi tadi mama cuba juga hilangkan kesan gula getah tu sebab takdelah banyak sangat dan penuh pengharapan agar baju tu dapat diselamatkan (kayo tauke kedai baju tau , sbb asyik beli baju jer..he3) .....Mama gunakan PEANUT BUTTER..sangat berkesan ye puan-puan..Sapukan sahaja peanut butter itu seperti kita menyapu roti, biarkan seketika then bolehlah mulakan aktiviti kuis menguis gula getah tadi...

Hasilnya sangat mengembirakan dan memuaskan..Selamat baju putih tu dari dimakan Encik Tong Sampah...

Note untuk anak-anak: Please, please, please..kamu jangan nakal (no more gula getah ok )

10 ulasan:

ain berkata...

salam zu..akak pun hangin gak bila baju wanie terkena gula getah. style akak pulak, bila kena je gula getah, terus akan buang baju tu.maleh nak bersihkan. But now ni dah ada petua senang dan berkesan, dah tak yah nak buang2 lagi le klu kena gula getah lagi.hopefully x de lah kes sama berulang!

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..dulu zureen pun pakai buang gak, but bila dah success guna peanut butter ni...selamatlah baju2 itu..:)

Colourful life berkata...

iskh..cmne lah leh terdudk atas gula getah tu..erm nsib masih leh diselamatkan.
tapi dapat baju baru kan...
hehe..

azieazah berkata...

Baru tahu rupanya guna peanut butter.. thanks info.

Tirana berkata...

Zureen..terimakasih kerana berkongsi petua baru ni.. Lepas ni kalau baju kena gula getah, boleh la try.

xiiinam berkata...

Wah..dapat petua baru hari ni....tk

zureen @ mama berkata...

Mungkin budak2 makan gula getah dan buang merata2..lepastu anak zureen pun suka duduk merata2 jugak..he3

Seronok dia dapat baju baru ..:)

zureen @ mama berkata...

Kak Azie cubalah...

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana ,zureen pun dapat petua ni dari Amin..

zureen @ mama berkata...

Ck Lah...kalo tak berjaya jangan carik zureen tau..he3

So far berjaya..

Kalau tak berjaya ,beli ajelah baju baru..best2