Sudilah menjadi teman

Rabu, 12 Mei 2010

Berhantukah???....Seram..

Pada suatu pagi, ketika seorang ibu dalam perjalanan menghantar anak-anaknya kesekolah..Dia merasakan sesuatu yang tak kena senang berlaku..Seperti ada yang tak baik sedang berlaku..

Mulut si ibu terkumat-kamit membaca surah-surah dan doa-doa yang patut..Dengan harapan agar hatinya akan bertambah tenang dan tenteram..

Walaupun begitu kereta yang dibawanya masih seolah-olah berat, tidak seperti selalu..Cuak hatinya..Sukar benar roda kereta nak berputar seperti biasa..Entah kenapa..

Tiba-tiba si ibu teringat sesuatu...iaitu BREK TANGAN yang masih belum diturunkan ..waaa patutlah kereta itu terasa berat..

Duhai ayah silalah sediakan duit yang secukupnya ,mungkin brek kereta Avanza ini akan cepat cepat haus dari yang sepatutnya..

15 ulasan:

yott berkata...

haha..ni sy pun selalu trlupa psl handbrake

Tirana berkata...

hahaha...kak tirana pun selalu terlupa nak lepaskan handbrake tapi kereta kak tirana akan bagi warning (mengeluarkan bunyi yang bising - sama macam kalau tak pakai seat belt)so dari situ boleh tahu handbrake masih tak free.

ain berkata...

hihihi...akak selalu dengar org kata, klu ms kita drive kita rasa kete kita berat, itu menandakan ada 'benda' yg menumpang.

nasib baik ler kete akak ada beri warning klu tak turun h/brake ke, x pakai seat belt ke. klu kete hubby siap meraung2 lagi btau itu ini tak buat.hehe

adda berkata...

hua hua hua ku tertipuh

xiiinam berkata...

Bapak ckLah baru-baru ini....sampai getah tayar tercabut dia tak sedar...pasal tak turunkan benda tu..

Orang di luar dah jerit-jerit nama dia...


(Bapak ckLah dah 75 tahun)

zureen @ mama berkata...

Yott..mungkinkah ramai lagi insan seperti kita diluar sana..he3

zureen @ mama berkata...

Baguslah kalau kereta yg beri amaran kalau tak turunkan handbrake camtu kak Tirana....

zureen @ mama berkata...

Kereta kak Ain pun sama ye..bagus tu..

zureen @ mama berkata...

Adda...salam perkenalan..

zureen @ mama berkata...

Ck Lah..mungkinlah kadar ingatan zureen spt org umur 75 tahun juga..he3

Zaitun berkata...

Kak Zai pun selalu terjadi tapi dah lali sebab selalu sangat heheh.....

niesz berkata...

hahaha..kalakar lorh.. :p

zureen @ mama berkata...

Kak Zaitun...cepatlah botak tayar kita berdua kan...he3

zureen @ mama berkata...

Niesz...kalau tayar botak nanti,lagi nampak kelakar..

Tapi buat ayah sila nangis bila tukaq tayar kereta mama nanti..he3

ummu hanis berkata...

hahaha.. biase la tu...