Sudilah menjadi teman

Jumaat, 9 Julai 2010

Projek menghabiskan encik tepung...

(mama tekan sedikit dengan garpu supaya ada sedikit line..)



Semalam mama menjalankan projek memperabih bahan-bahan biskut dan kek yang ada..(takut expired tanpa disedari pulak..rugi)

Mama cuba buat coklat cips..Simple sahaja bahan-bahan dan cara pembuatannya..Memang berusaha sedaya upaya memperhabiskan bahan-bahan yang ada....Berjaya juga akhirnya..horeyyy..

Tahun ni mungkin tak buat biskut raya seperti tahun-tahun yang lepas..Ayah suruh beli sahaja dan tahun ni mama akan beraya di kampung ayah dulu (dah lama tak raya disana dahulu..mama beri ayah peluang kali ni..)

Actually ayah tak kisah beraya dimana pun ..mama pun sebenarnya tak kisah juga.Yang penting kita sekeluarga meraikannya bersama...

14 ulasan:

ain berkata...

akak ni pun sepatutnya kena cek bhn2 buat kuih tu, manalah tau ada yg dh xpired.

akak tak pernah buat kuih waktu raya, semua main beli dan yg beli tu selalunya sampai raya haji pun masih byk lagi. adehhh!!!

AIN NAZRI berkata...

ala mama bagilah barang 10 ke 20 keping biskut coklat tuh.. sedapnya.. huhuhuhu

ciK LyndaWawa igUana berkata...

wah..nak jugak..ehehehe

ummu hanis berkata...

nyum2.. sedapnye.. nanti anis dtg sana mintak mak ita tapawkan ek.. he3...

Y a T C i E berkata...

maksu, beli kuih raya sedap2 ok.
nanti nak dtg raya.
pastu nak tuntut duit raya tahun lepas skali bleh x? :P

Zaitun berkata...

Kak Zai pun selalu buat coklat chips,anak2 suka.

suhaisweet berkata...

Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

zureen @ mama berkata...

Rasanya tahun ni zureen pun takmo buat biskut mcm selalu....

Kak Ain, sesekali takmo buat biskut ok kot..he3

zureen @ mama berkata...

Ain..bagi alamat umah, senang Kak Zureen nak poskan..he3

zureen @ mama berkata...

Cik Wawa..datanglah umah Kak Zureen..

zureen @ mama berkata...

Ummu Hanis...nampaknya tahun ni macam malas aje makcikmu ini nak menerap biskut macam selalu..(yeke?)

Entah2..lagi banyaak biskut yg dicubanya..he3

zureen @ mama berkata...

Yati ..tahun ni maksu raya Teluk Intan dulu tau..mungkin kita berpeluang bertemu..

Biskut raya Sg.Besar boleh ke>???

zureen @ mama berkata...

Kak Zaitun..apa2 yg dibubuh coklat gerenti budak2 suka..:)

zureen @ mama berkata...

Thanks sudi dropping by..