Sudilah menjadi teman

Selasa, 20 Januari 2009

Main kerat-mengerat..

Semalam petang Sara menakutkan mama sedikit..Ketika mama sibuk menyampul buku sekolah Hani ,Sara datang kesisi mama dengan membawa seluar pinknya..Suddenly minta gunting dari mama.Mama pun tanyalah nak buat apa?Jawabnya.."Sara nak gunting seluar ni,mcm mama buat semalam"..Waaaa..habislah kain baju bila dia ada idea ganas macam tu..

Actually semalam mama memang ada gunting2 baju2 yg dah lama dan tidak boleh digunakan lagi buat kain buruk..Adalah gunting baju2 lama anak2 yg dah berkurun dlm store itu..Agaknya Sara dpt idea dr pengamatan dialah tu..Ini kes bahaya ni(mama terus simpan gunting ditempat yg dia takkan dpt cari iaitu atas almari he3)..Tapi agak2 Sara terfikikr nak guna gunting dapur tak ye???hmmm..

Dulu Sara pernah gunting rambutnya sendiri..setelah permintaannya ditolak utk dipotongkan rambut oleh mama (bukan tak mahu potong ,memang dah cukup pendek waktu itu)..Tinggi rendah rambut dibuatnya..

Mama harap Sara tak gunting baju mama pulak secara senyap2..waaaa..ngeri..

5 ulasan:

Suzi berkata...

budak2 memang suka tiru apa org dewasa buat...kena hati2 dgn benda tajam tu...
gunting baju mama takpe lagi...blh beli baru hihihi...tapi takut cederakan diri je....

Mr Chipsmore berkata...

sara makin kreatif. :) gunting baju...gunting kain....apa kata puan gi bercucuk tanam..hehehe..sure lps nie saya tak ikut..."cuaca panas la mama". Hmm, sedap mkn aiskrim nie...yumyyy

Mr Chipsmore berkata...

sara makin kreatif. :) gunting baju...gunting kain....apa kata puan gi bercucuk tanam..hehehe..sure lps nie sara tak ikut..."cuaca panas la mama". Hmm, sedap mkn aiskrim nie...yumyyy

Zureen berkata...

Yelah kak suzi,budak2 memang byk idea..memang kena berhati dgn setiap perbuatan sbb jadi contoh ikutan..

Zureen berkata...

Buat Mr.Chipsmore..don't worry sbb mama Sara memang tak suka berkebun ..alasannya panas dan guna byk kalori..he3(mcm tak tahu je)