Sudilah menjadi teman

Khamis, 15 Januari 2009

Suka sgt dengan handbag..

Tiap2 hari kalau surf internet antara barang yg selalu mama cari ..ialah HANDBAG.Syok jer tengok bag yg cantik2 itu..Mama paling suka bag yg besar(byk barang boleh dimuatkan )..Dulu masa remaja suka beg kecil sahaja..Ini dah beranak 5 semakin besar begnya..Entah apa2 ajelah isinya..Yg pasti berkaitan keperluan anak2..spt baby wipes,dettol instant hand sanitizer,minyak yuyi pun ada kadang2..But yg mesti ada ialah ubat asma (pernah kena marah ngan my sis sbb lupe bawak)..ialah boleh mengancam nyawa sebenarnya kalau takde waktu genting nanti..(memang salah mama pun he3)..Sekarang ni kat mana2 mama ada letak dlm kereta 1,dlm beg 1,dlm dapur satu..Dlm beg sekolah Hani pun ada satu..in case kena attack kat sekolah..
Actually setiap pagi mama biasanya akan puffkan dahulu preventer inhaler utk Hani utk mengelakkan serangan kat sekolah..2 kali sehari.
Kadang bila adik2 mama buka peti ais utk cari air sejuk,memang takde..Tak simpan pun untuk mengelakkan Hani curi2 minum air sejuk berais itu..(so kalau MR.Chipsmore teringin nak minum air sejuk, lain kali minum siap2 kat kedai wokay..ke3)
Macam ada rasa teringin nak beli bag tangan baru ajelah..Dah lama takde bag baru ni..tapi kalau ayah tahu mesti the first statement yg kedengaran ialah.."Mama nak buat isi ape?"..Yelah mama bukan bekerja pun..Tapi jumlah bag mengalahkan org bekerja.."Mama nak buat isi telekung"..itulah jawapan kesukaan mama selalunya..Kalau dulu masa study bolehlah beri alasan nak letak buku sekolah..kan3.

3 ulasan:

Suzi berkata...

hihihi...memang suka tengok handbag tapi bila nak beli fikir byk kali sbb tak pakai sgt pun...terutama duk sini...yg lama2 tu mcm elok je...jarang pakai hihihi...

Zureen berkata...

Samalah dengan kes zureen ni..bukan gunakan sgt pun(sbb jarang keluar and then pegi pasar tak bawak beg pun..he3)

Sasha berkata...

Salam perkenalan Zureen... dtg le ke rumah Maya saya selalu...

Sha selalu ada problem nak cari beg tangan yg betul2 brkenan di hati... in the end asyik2 ngan beg tgn yg tu aje...