Sudilah menjadi teman

Khamis, 26 Februari 2009

Macam pelik ,tapi benar...



Anak exam , mama yg buat revision…Anak tunggu result exam ,mama yang panik tahap gaban.

Macam pelik aje bunyinya, tapi itulah hakikatnya.Sekarang minggu exam anak-anak(Amin dan Zati) ..jadi seperti biasa mama kenalah menjalankan tugas sebagai guru tuisyen..tukang buat nota, pakar motivasi, tukang latih tubi..(itu tak termasuk tugas sedia ada yang memang tak boleh ditinggalkan)……tukang membebel bila anak curik-curik tengok TV.(disiplin tahap tinggi ni)..TV boleh tunggu lepas exam ye anak-anak..

Tapi yang pastinya berbaloi bila anak-anak tunjukkan results yang cemerlang..Hmm memang terasa berbaloi..

Pesanan buat ayah: Boleh naikkan elaun bulanan mama ??( sbb mama dah menyandang tugas guru tuisyen skrg ini..he3)

8 ulasan:

Sasha berkata...

Itulah istimewanya wanita. Anak2 sentiasa didahulukan... sebab mereka ni mudah hilang arah, perlukan panduan. Ibubapa kena juga ambil peduli & beri perhatian pada saat2 yg mcm ni. So anak2 pun akan terasa bersemangat utk berjaya & lakukan sebaik2nya dlm exam nanti. Kalau ibubapa pun tak peduli, anak2 lg lah tak kisah.

p/s: Sha belum ada pengalaman mcm ni. X lama lg Sha pun akan menghadapi situasi yg sama. I'll be ready!! huh! bersemangat ni... dpt energy dari Zureen.

Sasha berkata...

Selamat Berjaya utk mereka berdua.

ain berkata...

salam kenal zureen...akak masuk blog zureen dr blog sasha.

anak2 akak pun tgh exam.akak pun mcm zureen gak..klu psl belajar, no kompromi. no tv at all during test/exam. ada silly mistake,mesti kena hukum..so future they will more carefull.

p/s..gd luck to ur kids.

ku tak sempurna berkata...

nak suruh ayah naikkan elaun?? semoga berjaya...

dulu2 selalu pelik ngan Ibu... anak2 yg nak ambil result, dia kat umah dah kecut perut... asyik ulang pergi toilet :D

itulah Ibu... prihatin pd anak2

Zureen berkata...

Kak Shasha semoga berjaya menempuh alam anak bersekolah..

Zureen berkata...

Kak Ain..dalam bab anak2 kadang ada perkara yg kena bertegas spt solat dan belajar..tiada kompromi..he3

Zureen berkata...

Ku tak Sempurna..memandangkan ekonomi meleset ni..mcm takde harapan nak naik elaun..huhuhu..

Takpe cuba lagi tahun depan..he3

Zureen berkata...

Kak Ain ,terima kasih sudi berkunjung..salam perkenalan..