Sudilah menjadi teman

Rabu, 29 April 2009

POSITIF DENGGI

Ketika mama tulis blog ni , kedua-dua putera mama sedang lena tidur..Hujan diluar menambahkan kesejukkan didalam ward ni..

Last time mama ada cerita tentang anak2 yg demam..nak di panjang kan cerita setelah ayah balik dari Ipoh ,kami membawanya ke klinik semula ..Memandangkan demam yg onn dan off , takmo baik2..risau kami tak terkata..Ujian darah mennunjukkan both of our sons "positif denggi"..Surat dr klinik utk memasuki emergency ward trus dikeluarkan..Kami memilih utk memasukkan mereka ke Selangor Medical Centre..(Alhamdulillah...hubby kerja TM ,so
coverlah..)

Actually mereka dan masuk sejak semalam..keputusan darah hari ni pun kurang memberangsangkan kerana kiraan platlet semakin menurun..hmmm..Air pun entah dah berapa botol masuk kebadan..Cuma hari ni Shamel dan Amin mula menunjukkan selera mkn yg baik walaupun sesudu dua yg mereka mkn..Disini mamalah yg menjaganya, manakala ayah menjaga anak2 yg lain dirumah( kami tiada pembantu rumah , maka ayahlah terpakse take over....)

Menjelang Maghrib baru ayah datang bersama anak2 yg lain (Zati pukul 6.30 ptg baru samapi dr sekolah..terpakse tunggu dia dulu..)..

Teman2 doakan ye agar anak2 Zureen dapat kembali sembuh dengan segera..

17 ulasan:

precious innocent berkata...

siannye kat anak2 sis....

b strong ya...

-mama emma-

Imah Ishak berkata...

Semoga anak2 Zureen cepat sembuh yer...

ain berkata...

Laa..siannya shamel dan amin. Akak doakan mereka cpt sembuh. Dan semoga zu sabar dgn ujian ini.

tk care!

ku tak sempurna berkata...

semoga anak2 mama cepat sembuh..

klu kena denggi, elok makan sup ketam..
minum air 100 plus byk2..

Yanmie berkata...

salam zureen, festime singgah sini. sabar yea..semoga anak2 cepat sembuh..amin..muda2han, harap tabah menghadapi. Yan tau mcm mana risaunya seorg ibu. sabar dgn dugaan ini...

ummu_hanis berkata...

semoga anak anak cepat semboh. tabah kan hati mama ye. teros la berdoa. setiap penyakit pasti ade ubatnye. pelok ciom buat anak anak mama.

xiiinam berkata...

Alaah....
moga cepat sembuh ya.....
Untuk mama mereka juga....jaga kesihatan sama...


Demam denggi bukan setakat demam....tentu anak-anak mama tu merasa sakit-sakit badan...tu yang tak tahan sebenarnya...salam sayang buat mereka.

Suzi berkata...

MashaAllah...hebat juga dugaan ini. moga zureen sekeluarga tabah.
setiap dugaan ada hikmahnya...byk2 bersabar dan berdoa.
moga anak2 zureen cepat sembuh....

zureen @ mama berkata...

Thanks Mama Emma , tolong doakan mereka cepat sembuh ye..

zureen @ mama berkata...

Terima kasih atas doa utk mereka Imah...Itulah yg selalu zureen doakan..

zureen @ mama berkata...

Thanks kak Ain..InsyaAllah semuanya akan baik2 nanti akhirnya..

zureen @ mama berkata...

KTS..elok juga dicuba kan..Nanti Zureen pesan pd hubby..Thanks utk info itu..

zureen @ mama berkata...

Yanmie..salam perkenalan..
Thanks utk doa buat mereka..memang tak sabar tunggu mereka sembuh agar dpt berkumpul semula sefamily spt biasa..

zureen @ mama berkata...

Ummu Hanis..peluk cium tu dah pun disampaikan..Mcm pelik je mrk sbb mama peluk tiba2..

zureen @ mama berkata...

Terima Kasih Ck Lah..memang letih juga badan ni..sbb yg kecik tu asyik meragam jer..semuanya tak kena baginya..fening kepala dibuatnya..

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Kak Suzi..memang zureen cuba juga bertahan,,jika ibu tumbang yg lain susah nak bertahan..hmmmm..

Sasha berkata...

harap anak2 Zureen kembali sihat seperti biasa.