Sudilah menjadi teman

Rabu, 27 Mei 2009

GEMBIRA DAPAT PULANG...

Itulah perasaan mama sekarang ni..gembira sangat bila dibenarkan utk keluar dari ward yg menyeksakan selama beberapa hari ini..Home sweet home.

Since Sabtu lepas mama kena masuk ward sbb positif denggi..kiraan platlet pun rendah sgt(tapi still nak mengelak masuk ward..but hubby said "Kena masuk jugak'' ..huhuhu.) .Mama memang takde tenaga langsung nak bangun pun ,sbb asyikk muntah2 dan cirit -birit.Nasib baik masuk drip,kalau tak tak tahulah camne..huhuhu..

Masa kat hospital mama langsung tak boleh nak mkn..kalau cuba jugak ,memang muntahlah kesudahannya..Even minum air pun kadang2 boleh buat mama muntah..Setiap pagi mama tunggu dokter dtg utk umumkan keputusan darah dengan harapan dpt balik umah..(hampa..sebab semakin rendah ajer)..But akhirnya bila naik sedikit bacaannya ,mama diberi izin balik dgn syarat buat follow up visit lagi 2 hari(lagipun mama ada masalah bengkak hati sekarang).Ayah nak bawak mama test darah setiap mlm, hingga dia puas hati (habislah darah mama asyik kena buat test denggi jer)..

Tapi yg pasti banyak pengajaran dan ikhtibar yg mama perolehi dari "kesusahan sakit ini"..
Yg pasti mama akan lebih bertimbang rasa bila org lain sgt dan tidak memandang remeh akan kepayahan mereka (contohnya spt menelan ubat..bagi org sihat mudah shj,but utk org sakit hmmm..amatlah susah rupanya..)

MORAL OF THE STORY:::

Mama pun lebih memahami nikmatnya bersyukur : MEMILIKI KESIHATAN YG BAIK..
Waktu sakit ,duit berguni pun tak guna..sbb mood shopping pun takde..
Waktu sakit , makanan lazat pun tak guna.....sbb langsung tiada selera..
Waktu sakit , umah besar pun tak guna... sbb kena duduk kat ward jugak..

Gembira dapat berehat atas katil sendirik..

Pesanan buat ayah: Mana kelambu yg mama minta,nanti kena gigit lagi(huhuhu..takmo denggi)

8 ulasan:

Sasha berkata...

Alhamdulillah.... Zureen dah semakin sihat...

Patutlah lama Zureen menyepi... sedang dlm kesakitan yea... Byk nikmat yg nak sampai pada Zureen sekeluarga.... that's why dtgnya ujian2 ni... harap2 bersabar dgn dugaan yg dihadapi...

Nikmat kesihatan selalu kita pandang ringan, kan?... Sha pun dah semakin bersyukur lepas satu family ditimpa sakit2 lebih 3 bulan pd tahun lepas... skrang selalu mintak rezeki kesihatan dulu... barulah mintak doa yg lain2 pulak...

zureen @ mama berkata...

Alhamdulillah Kak Shasha..
Zureen pun sedang teruskan sesi pemyembuhan tu kat umah..lebih selesa...

precious innocent berkata...

nasib baik sis zureen dah kuar hosp... kekadang dok lama2 kat hosp pun bukannye leh cepat baik kan? nak2 kalau asyik teringat kat rumah.. huhu

-mama emma-

ain berkata...

zu masuk hospital upernya. Alhamdulillah dah beransur pulih. jaga diri baik2..jgn lupa mkn ubat..jgn lupa buat follow up n take care!

psst...semoga kita sama2 beringat 5 perkara sebelum dtg 5 perkara!!

zureen @ mama berkata...

Betullah mama Emma..lebih cepat sembuh kat umah sbb asyik rindu kat anak2 jer(hubby pun..he3)

zureen @ mama berkata...

Yelah Kak Ain sama-samalah kita ingat mengingati antara satu sama lain..

zieha berkata...

lor..zureen sakit rupanya,,k.zieha tak tau la plak..sabolah zureen setiap sakit yang datang merupakan ujian allah untuk menghapuskan dosa..(kui...kui...ye ke...??)apa2 pun..take a good rest..n pastikan nasihat doctor diikuti..semoga cpt sembuh k

qila okeyh! berkata...

mak su kena denggi?
humm..
dah bek? mkn sup ketam!!
suh cu up masak.hahaha.terer ke? ;P