Sudilah menjadi teman

Khamis, 21 Mei 2009

Untuk tatapan Kak Shasha..


Maaflah lambat nak membalasnya..tak berapa sihat ni..Tapi sebab sayang kat Kak Shasha, mama gagahi juga..he3


Inilah dia caranya mengunting kain licin atau yg senang bergerak spt silk etc..Mama guna cara yg inilah , so far mcm ok..(khasnya utk org yg tangan tak bedung masa kecik..huhuhu..potong kain asyik terketar-ketar ajer).


Ada satu lagi cara ialah: Place a piece of cotton fabric or an old sheet under slippery silk to stop it from moving while the fabric pieces are being cut out.(If the under layer is not needed , cut through both fabrics together.)


Memandang mama takde fabrik lebih nak buat alas..so kadbod adalah yg terbaik buat masa ini..

Kadbord ini adalah bekas sampul meja mkn yg mama baru beli 3 bulan yg lepas..(besar kadboard tu asalkan dpt cover sehelai baju ok kot..)Mama lekatkan dengan pin bermata bulat utk blueboard..

12 ulasan:

Sasha berkata...

Salam Zureen...

ala Zureennnnn!!! nape susah2kan diri... akak sanggup tunggu sampai Zureen betul2 sihat... rehatlah dulu... sedih ler... Zureen jgn ler gini lg lain kali... akak tanya je... kalau ada masa lapang & sihat nnti2 pun bole bgtau... huhu... rasa bersalah sangat!!... nak nangis pun ada...hukhuk...

anyway, terima kasih byk2 untuk panduan berguna ni... akan akak cuba gunakan cara ni...

p/S: dah jumpa doktor or bidan ke utk rawatan rahim tu... buat cepat2 yea... jgn tangguh2... ada macam2 kes bahaya bole jd kalau yg berkaitan ngan rahim ni... please take a good care of yourself... I LOveeee you soo much! muuuah...

zureen @ mama berkata...

Awat nak sedih Kak Shasha..he3..zureen dah getting better today..(slps dipakse mkn ubat dan minum air ngan hubby mlm tadi..huhuhu)

Badan pun dah tak sakit2 lagi mcm semalam..

Dokter dah jumpa slm katanya takde apa2 yg perlu dibimbangkan..cuma slps zureen dah baik fever ni,dah pergi berurut ngan bidan jugaklah..

Badan dah season..he3(skru byk dah tanggal sbb lahirkan 5 org anak..he3)

ain berkata...

Alhamdulillah zureen dh better.

bagus gak idea zu ni kan. akak pun kalu gunting kain baik keras baik lembut musti tgn gigil.hehe

zureen @ mama berkata...

Kosnya pun murah sbb kadboard kotak terpakai (boleh mintak kat kedai tak??..he3)

Princess Liyana berkata...

huhu bgusnya info ni;)kalau yana nak mjahit nnti leh guna..tp tu enth bilalah..hahaha malas ckit ;P

zureen @ mama berkata...

Marilah kita bersama-sama kongsi info..he3

Kongsilah dgn Kak Zureen cara nak ajar English boleh???(yelah nak buat camne..mamanya jawa,ayahnya banjar..)

Nak construct ayat pun boleh buat kepala fenin..huhuhu

junaidah berkata...

lama tak...ym...dah lupa kot..asyik blog je? anjang nie tak sempat nak baca...moga bahagia....dah lupa kat kita kot...

zureen @ mama berkata...

Aikk..tiba2 muncul pulak akak kesayangan mama kat sini..
Nak jugak tepon Cikgu Anjang but takut tgh meeting etc..
Lagipun tak berapa sihat ni..huhuhu.

Sasha berkata...

Sha nak kongsi sikit pasal cara nak ajar anak2 membaca dlm bahasa English dgn cara yg dah terbukti keberkesanannya... my daughter is the living proof. She was able to read by the age of 4... Sha start bg lesson since she was 3...

go here:

http://www.starfall.com

entri sha yg dulu2 pernah mention pasal ni... hehe... kebetulan Zureen tulis pasal English, buat Sha teringat kat website ni... Selamat mencuba!! & Semoga berjaya!!

zieha berkata...

baru baik dr demam ye..cian..moga cpt sembuh ye.Sememangnya zureen mmg tegar pada jahit-menjahit nie..syabass..hik3x

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Kak Shasha utk info itu..

zureen @ mama berkata...

Thanks Kak Zieha..