Sudilah menjadi teman

Jumaat, 1 Mei 2009

Perubahan...

Hari ini perkembangan Shamel amat memberangsangkan..bacaan darah hampir sampai ke target yg mahu dicapai..Maybe InsyaAllah esok atau lusa ,lepaslah tu..Selera makannya pun semakin baik..Masa sarapan pagi tadi Shamel siap mintak kicap dan ayam dengan mama..huhuhu..Manalah mama nak carik pagi2 buta nak oii..(kenalah tunggu ayah dtg dulu..)Menu sarapannya nasi goreng ,anak2 mama memang suke berkicap(mkn nasi mesti nak hitam..waaaa..)

But unfortunetly keadaan Amin tidak begitu memberangsangkan..kiraan bacaan darah tak jauh berubah..Malahan hari ini terpaksa tukar drip dari tangan kanan ke tangan kiri..sebabnya tangan kanan sudah mengembang dengan teruk..sembab.(he cannot even squeeze his own fingers..mcm a bit kebas)..Maybe aliran darah tak begitu baik..Jelas kelihatan ruam denggi pada tangannya..kesian tgk..
Kesian jugak waktu tgk dokter tukar tempat drip..Nak cari veins punyelah payah sbb both hand dah sembab..Amik masa lama jugalah..Akhirnya dapat juga,,Alhamdulillah..Ayah dan mama dah nasihatkan agar amin sentiasa mengerakkan tangan yg kebas agar cepat pulih..Rasanya nak menulis pun susah skrg sbb terlalu sembab..huhuhu..

Esok pagi check darah lagi.(rutin harian)..Jeritan yg paling kuat sekali semestinya milik Shamel..satu floor boleh dengar tangisan dan jeritannya waktu diambil darah(naik lali plak)..Harap results darah esok semakin baik..

Rindu kat umah...

13 ulasan:

ain berkata...

Alhamdulillah shamel semakin sembuh. Insyaallah semoga pas ni amin pun menunjukkan perubahan yg positif.

p/s...happy holiday n tk care!

Suzi berkata...

zureen. alhamdulillah shamel makin pulih...moga amin pula...doa byk2..

ku tak sempurna berkata...

alhamdulillah..

makan sup ketam hari2 pun takpe.. minum air byk2 jgn lupa :D

tentu mama risau sgt ni kan..
sabar ya..
dugaan hidup :)

zureen @ mama berkata...

Alhamdulillah Kak Ain, semalam dah bertambah baik semuanya..

zureen @ mama berkata...

Amin pun dah bertambah baik Kak suzi..seronok melihatnya..

zureen @ mama berkata...

KTS..terima kasih ..
Kak Zureen dah beri sup ketam tu..
Alhamdulillah ada perubahan bacaan darah yg sgt ketara..

Sasha berkata...

Alhamdulillah si kecil dah semakin sihat. Moga Amin pun cepat sembuh... Kesian bila tgk budak kecik2 lg dah kena dok hospital mcm tu...

p/s: Sha dpt rasa apa yg Zureen hadapi sbb sha pun pernah dok hospital 4 hari masa Darwish kena jangkitan kuman dlm darah dia masa umur 6 bulan... Nangis je masa hari pertama dia masuk hospital...

xiiinam berkata...

Sungguh...
Masa Nabil dan Nabila masuk hospital serentak dia orang kecik dulu....setiap kali kumpulan doktor pelatih datang nak ambik darah....ckLah rasa macam nak lemah lutut.....terdengar mereka menjerit-jerit....



Masa nabil berkhatan....ckLah yang masuk bilik doktor...dari mula bius, 'sembelih' dan jahit...sampai selesai...Abang? Pitam. he..he..



psst:
Kawan baik abang di Kg Banjar tu nama Hashim. Yang anaknya kawin dapal program cari menantu kat tv9 hari tu...selalu pi rumah dia..

zureen @ mama berkata...

Alhamdulillah Kak Shasha..mereka berdua dah sembuh..dah pun pulang..

zureen @ mama berkata...

ooo..yg masuk program carik menantu tu ye..

Zureen terpakse tahan telinga bila Shamel menjerit waktu amik darah..but Amin ok jer..tak berbunyik pun..

nik awin berkata...

macamana dgn perkembangan hari ni?
harapnya tabah selalu.
semoga dua putera comel itu sembuh hendaknya

zureen @ mama berkata...

Mereka berdua dah sihat Alhamdulillah Nik Awin..

日月神教-任我行 berkata...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室