Sudilah menjadi teman

Jumaat, 26 Jun 2009

Senyum Seindah Suria...


Hari seronok sekali ye kawan2...Kenapa??? Sebab hari ni dpt elaun bulanan(dpt increment tahunan lagik..syokknye..).Ni kalau tak buat kerja umah betul2 dan layan hubby baik2 tak tahulah..he3


Sepanjang minggu ni mama tak sempat nak update blog sbb asyik busy buat pola baju anak2..Yelah baju mereka dah start mengecil atau mereka semakin membesar..Tiap2 hari melukis pola baju..siap berangan2 lagi nak buat baju stail macamana..but yg penting baju tersebut menepati kehendak mama(bukan anak2 ye??).Baju mesti tak ketat, bawah punggung dan berlengan panjang..


Bagi mama elok juga membiasakan anak2 memakai pakaian menutup aurat sedari kecil..so bila besar nanti InsyaAllah tiada timbul masalah lagi dlm isu berpakaian yg betul menurut Islam..


Satu lagi projek mama minggu ini ialah mencari warna yg bersesuaian utk dinding ruang tamu..(ada rasa nak tukar warna pula..lagipun dah penuh dgn contengan hasil ilham sara dan shamel..)
Memandangkan office mama ialah rumah so, kenalah kasi naik mood sikit (supaya tambah bersemangat kerjanya..boleh ke guna alasan ni ayah???)

Mungkin minggu ini akan mula mengecat (cat sendiri shj..berdua dgn hubby)


Memandangkan sekarang ada isu selesema babi..so mama dan ayah mengambil keputusan utk tidak membawa anak2 keluar kemana2 pun , buat sementara waktu ini..(lebih selamat rasanya)..Itu yg tiba2 timbul idea nak mengecat umah..he3


Ada sesiapa nak tolong mengecat umah...he3(kalau2 Mr.Chispmore terbaca blog ni..sila2lah dtg tolong mengecat, nanti mama buatkan muffin..boleh??)

13 ulasan:

Tirana berkata...

Zureen punya hobi yang sama dengan kak tirana...menjahit dan memasak tapi sejak akhir2 ni tak sempat sangat nak duduk depan mesin jahit. Banyak lagi kain yang tak bergunting dan berjahit..

ain berkata...

wahhh...dah bersedia utk syawal ke ni...??? nak cat kale apa zu..???
akak pun minat jahit gak tp bukan kat baju2 lah, more pd langsir ke, throw cushion ke, table runner ke..

Sasha berkata...

Seronokkan bila masa terluang dgn aktiviti yg berfaedah... kiranya mcm projek 'Hari Raya' lah ni erk... hehe...

Tambahkan nilai perkhidmatan... sbb elaun pun dah bertambah... tumpang hepi:)

p/s:bilalah sha nak pandai menjahit mcm zureen...

Y a T C i E berkata...

nak tlg tengok je boleh?
dpt upah jugak x?
hahaha

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..zureen pulak selalu ada masalah suka gunting kain tapi bertahun nak menjahitnya...he3

zureen @ mama berkata...

Actually memang dah patut dicat pun dinding tu sbb byk sgt message ditulis kat situ..huhuhu.

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha...zureen bukannya pandai sgt..sedang belajar juga mcm akak..

mangsanya ialah kain2...

Practice makes perfect..

zureen @ mama berkata...

Bakal dokter sorang ni dah mula bercuti ye??

yatcie..maksu malu nak suruh kamu tolong cat..he3

xiiinam berkata...

...ckLah baru teringat nak beli kain buat baju raya....kalau tailor tak nak, bagi kat mama zureen jelah ye..he..he..

Suzi berkata...

bestnya pandai jahit...blh reka fesyen mcm2...
kira nni persiapan raya dah ye...
akak pun dah nak kena bersihkan hasil seni anak2 kat dinding...9 Julai nanti inspection rumah lagi ...

syoknya elaun bertambah hihihi...

zureen @ mama berkata...

Takut tak jadik baju je kain tu Ck Lah...

Beli ajelah kat arked man sebelah jam condong di teluk intan (dengarnya murah..betul ke??)

zureen @ mama berkata...

tak byk mana pun increment tu kak suzi..he3(tapi cukuplah utk zureen ni)..

Ingatkan sebelum puasa ni nak siapkan mengecat(bulan posa kureng sikit tenaganya..he3)

zieha berkata...

salam zureen..wah nak cat baru ye..tak lama lagi nak raya..part nk pilih kaler mestilah ikut kesesuaian perabut..langsir..lampu..dapur..
hehehe.selamat lah mengecat umah :)