Sudilah menjadi teman

Isnin, 13 Julai 2009

Angkara lalat ???

Sekarang mama busy sedikit, memandang ada projek terbaru berkaitan jahitan,,..Sekarang ni mama tengah bergelumang dengan mata-mata lalat..nak jahit pada baju anak2..Biasanya mama tak rajin pun nak jahit si mata lalat tu..tapi kali ini terasa nak mencuba pula..Kali ni mama gunakan benang yg agak kasar supaya matanya lebih kelihatan besar dan tak perlu buat loop berkali2..(mama kan ada sikit femalas..huhuhu)..

Mama ada juga test pakai benang cross-stich yg dah berkurun dlm laci itew..Cantik juga hasilnya..(sila masuk bakul ,pastu angkat sendirik ye..he3).Pada awal cubaan jahitan asyik tercucuk ajer..but Alhamdulillah..berjaya juga akhirnya (walaupun sekali-sekala dicucuk jugak..)

Actually mama akan jahit mata lalat ini pd baju anak2 shj rasanya, sebab mama kureng suka pakai baju yg dimata lalatkan ..atau ditulang belutkan..(kalau piping still ok..).Entahlah rasa kesian pd org yg bersusah payah menjahitnya..(sbb itulah agaknya mama tak sanggup naik beca ..kesian pd pengayuh beca itu..berat pun ye..kuang3)

15 ulasan:

ain berkata...

pandainya zureen jahit mata lalat. bukan senang tau..sama gak ngan tulang belut..mmg payah nak jahit. salute lah.

zu..akak dh tukar blog ye. blog lama ada poblem pulak. xleh sign in.hehe

http://ainismail.blogspot.com

Suzi berkata...

pandai zureen...
selamat menjahit ye zureen!!

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..zureen baru je belajar2 menjahit ni..(anak pompuan ramai ,permintaan pun mcm2 he3)

Ada masalah ye ngan blog??

zureen @ mama berkata...

Saya budak baru belajar Kak Suzi..itu yg excited sikit(org lain tikam lalat pun tarak bising mcm zureen..he3, sendirik rasa malu plak..)

zieha berkata...

ishh ingat lalat mana tadi..grupenya jahit mata lalat..suspen je heading tu..maaf ler..k.zieha kurang arif apa tu jahit mata lalat..wat la demo n gambar skit..masuk dlm blog..hehehe(harap je k.zieha penah masuk class srt masa sekolah2 dulukan..jahit mata lalat pun tak tau..:p)

ku tak sempurna berkata...

serupa tak mata lalat yg dijahit tu dgn mata lalat sebenar?? hikhikhik
.
.
.
.
.

selamat menikam mata lalat

Tirana berkata...

Kak Tirana lagi suka jahit tulang belut dari mata lalat..hehehe

Sasha berkata...

Good Idea!... tak payahlah nak lilit byk2 benang tu kali kalau guna benang yg tebal... mmg ambik byk masa & kudrat nak buat jahitan mata lalat ni... kadang2 sampai keras jari jemariku... kena jarum pun dah tak rasa apa2... kebal!

Princess Liyana berkata...

rajinnya mama itu menjahit..salutela;)

zureen @ mama berkata...

Kak Zieha zureen pun belajar semula..sbb emak dah ajar berkurun dulu..(so sudah lupa..skrg baru belajar balik lorr..he3)

zureen @ mama berkata...

KTS..kalau kita buat loopnya byk2 kali pastu pakai benang hitam gerenti sama..wakakaka..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana ..kalau jahit tulang belut, zureen rasa mcm lambat sangat nak siapnya..(ni jenis org yg nak express jer kerjanya..he3)

zureen @ mama berkata...

Betul tu Kak Shasha..kadang2 masa awal2 cute aje mata lalatnya..

Bila dah akhir2 rasa mcm nak buat mata lembu ajer biar cepat siap..he3..

zureen @ mama berkata...

Tuan Puteri..mamanya tgh mood rajin ni..
Kalau dtg mood tak rajin menangis jarum sbb berhabuk tak diusik,..he3

日月神教-任我行 berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇