Sudilah menjadi teman

Selasa, 21 Julai 2009

Balik Rumah Terus Mandi???

Semalam dapat message dari Auntie yg bawa van sekolah anak2..katanya di sekolah mereka dah ada suspected kes selesema H1n1 tuu..Yg kena budak tahun 5 plak tu..

So bila Amin pulang dari sekolah terus mama suruh mandi before buat perkara2 yg lain...(consufe agaknya amin dibuatnya..)But actually dia faham kenapa cuma dia tak tahu dari mana mamanya dapat berita panas itu..he3

Semalam ayah cuti sbb uruskan cukai ..huhuhu(byknya kena cukai..jgn cukai elaun mama cukuplah..kuang3)..Balik dari urusan singgah farmasi beli mask dengan dettol tgn utk anak2..Yelah sebagai precaution measure kami..

Hari ni mama ada baca Harian metro online ..adalah masuk nama sekolah anak2..Sebuah kelas kena tutup dengarnya..Harap2 ianya terkawal...

Mungkin esok mama nak bekalkan anak2 mknn dan minuman ..so tak perlu bersesak dikantin utk membeli makanan..Rasanya ok kot cara ni...so kurang sikit berkumpul2 atau bersesak2..Hmm..nak buat apa lagi ye???

16 ulasan:

ku tak sempurna berkata...

uihhh... bahaya tu...

sekolah tu tak kena kuarantin ke??

xiiinam berkata...

Ya lah...
bahaya tu....

Budak-budak kecil ni....antibodinya belum kukuh....

Sedangkan yang dewasa pun boleh mudah terjangkit....

ain berkata...

kena berjaga2 lah nmpaknya. klu anak2 dmm je, kena cpt gi spital tau!

Suzi berkata...

kat m'sia pun dah teruk ye...kena hati2 tu zureen...ada tanda2 je cepat jumpa doktor. kat adelaide ni mcm dah reda sikit...tapi yg mati pun dah ada...

zieha berkata...

zureen kena langkah berjaga2 tu..pastikn anak2 tak terdedah dgn persekitaran luar..(kena kuratin kt umah..)

zureen @ mama berkata...

KTS..tak kena kuarantin..cuma kelas yg terlibat cuti satu minggu..

zureen @ mama berkata...

Yelah Ck Lah risau jugak dibuatnya..

Lagipun senang berjangkit ..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..so far pergi sekolah bertutup mukalah masing2..he3

Harap anak2 zureen sihat2 shj..

zureen @ mama berkata...

Yelah kak Suzi..risau juga sbb budak2 tak kuat sgt kalau kena serang penyakit ni..

Risau kat Hani yg prone utk sakit coz ada asma..huhuhu..

zureen @ mama berkata...

Zureen skrg dah tak bawak anak2 keluar berjln2 lagi..

Mereka keluar hanya utk kesekolah shj sekarang ni..

Sasha berkata...

harap2 semuanya ok... mcm ni gi sekolah pun kena pakai mask jugak ler... & pantau budak2 tu selalu...

Liana berkata...

o...sekolah tu, sekolah anak zureen lah yer... Semoga anak mama dan kawan2 sekolahnya yang lain selamat dari virus tu! Zureen jaga2 tau!

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha..anak2 complain pakai mask tak berapa selesa..tapi utk precaution terpaksalah pakai jugak..

zureen @ mama berkata...

Liana..sekolah itulah..he3

Hopefully semuanya terkawal..

junaidah berkata...

hati2..... anjang pun demam gak nie...tp mgkn bukan h1n1 kot...kepala...pusing, tekak sakit, hidung berhngs je...tension betul

Lee berkata...

Inilah virus BD, kuasa serangan yang mampu meranapkan sesiapa sahaja.

www.e-webniaga.com/bengkelppt