Sudilah menjadi teman

Sabtu, 1 Ogos 2009

Anak siapa sebenarnya ni??

Petang tadi mama dan ayah pergi melawat Mak Ana yg baru shj bersalin di hospital Serdang..Dapat baby girl..comelll sesangat..Bila dah comel maka ramailah mengaku yg baby itu seiras mrk (termasuk tukang taip cerita ni..hahahaha..).Masalahnya baby itu merupakan anak mak Ana ye..so ikut muka ibunyalah ye..takkan ikut muka Mak Ita plak..(mamalah tu..)

Esok mak Ana akan pulang bersama Mak Tok Yam balik ke Kulai...utk berpantang(hahaha..bila berpantang dgn mak ,takdelah nak curik2 mkn yg bukan 2..).Kalau berpantang dengan akaknya ini..sume mama kasi bedal (tapi sendirik tanggung ye...he3)..Actually mama takdelah camtu ganas rasanya kot..berpantang juga asalkan tak menyusahkan diri sendiri utk waktu skrg ,dan kemudian hari...

Dulu masa mama pantang anak2 yg berlima..MaK Ana byk membantu ..so kali ini kalau mak Ana nak berpantang dijaga oleh mama..(ok jer).

Nama baby girl yg cute itu ialah..Siti Nur Hanis..(yg penting baby tu memang manis ...rasa mcm nak gigit2 jer..geram.he3)

Masa Mak Ana tepon mama seawal pukul 5 pagi bertanyakan tentang "rasa nak bersalin macamana ye???"..dan after mendengar suaranya yg tertahan2..mama dah sure bebeno yg Mak Ana dah nak terbersalin sgt..he3...Cepat2 mama suruh dia ke spital..

Selamat menempuhi alam ibu yg sangat mencabar ye adikku..
(Dulu kalau balik melawat baby kecil..mesti balik umah berangan nak baby..but now sudah tidak lagi..he3 Apalah tandanya itu???? )

10 ulasan:

zieha berkata...

tahniah dapat anak sedara..mesti comei,,:)

Princess Liyana berkata...

huhu tahniah kak!;)mesti sgtt comel..letakla gmbr baby tu...huhu

Sasha berkata...

tahniah utk zureen dan adik zureen...
baby kenan mak sedara dia ke?... bole jadi gak... tu pasal muka ada iras2 org tu... hehe... kan ada sikit2 darah yg sama ngan zureen...

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Kak Zieha.

zureen @ mama berkata...

Puteri Liyana..terima kasih.

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha ..terima kasih.

Suzi berkata...

tahniah zureen dah dpt anak sedara baru...
samalah akak...sekarang ni selalu je ckp yg hubby...cukuplah 4 je ...hubby akak senyum je...hihihi...

zureen @ mama berkata...

Semyum bermakna tu kak Suzi..he3

nahmy berkata...

alhamdulillah...semakin ceria hidup mak baby & mak sedara baby. bapa baby 'terkulat' le sikit...paling tidak 60 hari!

naz ilyn berkata...

salam... menjadi seorang ibu buat pertama kalinya mmg detik yang paling indah dan membahagiakan tapi cabaran yang perlu ditempuh amat besar dan keredhaanNya juga terbuka luas... tahniah kepada ibu baru dan juga kepada kak zue sebab dapat anak buah baru.