Sudilah menjadi teman

Isnin, 21 Disember 2009

Hari Membeli Buku Sedunia..

Hari ni kami dah rancang untuk membeli semua buku anak-anak yang akan memulakan sesi persekolahan 2010(tinggal 2 minggu je lagi..) Ayah kena beli buku sekolah kebangsaan untuk tahun 2, tahun 4 dan tahun 6 . Mama nak ikut ayah beli buku2 tu but ayah tak beri , sbb katanya takut terpakse beratur dan tunggu lama..Kesian agaknya pada mama yg umpama puteri lilin dan suke merungut2 ni..(yelah karang sakit kaki, pastu panas..gerenti nak merungut2 sikit..bab ni yang ayah malas nak dengar..wakakaka)

Takpelah nanti buku2 sekolah tu mama akan tolong sampulkan OK ..Tapi dah terbayang betapa banyaknya buku untuk 4 orang anak ..(buku tulis, buku teks,buku latihan dll..)

12 ulasan:

naz ilyn berkata...

salam...cian zureen mmg letih kan nak tunggu lama-lama...tp selalunya suami akak yang buat keje-keje ni akak tukang jaga anak jer...tp selalunya mmg kaum ibu yang berderet-deret kaum lelaki mmg kurang sangat tu yang suami akak malu-malu kucing bila berasak-asak nk beli buku ni.

azieazah berkata...

Agenda tahun baru..

Beli buku..
bayar itu ini..
beratur di kedai Koop..
balut buku...
jahit name taq...
jahit lencana...

Agenda setahun sekali...

~@k1 is @utuMn!~ berkata...

huhu~
skola da nk mula~
misi cik zureen mkin byk~
aki kelik tuppaware ok..

ain berkata...

akak pun baru balik beli buku wani ni. yg 2 org lagi tu, naik sekolah nanti baru beli.

Tirana berkata...

Alhamdulillah..kak tirana dah selesai buat persediaan untuk anak2 yang nak ke sekolah semula

bobhandburry berkata...

thanks kerana idea yang menarikkk sgt suke bile ade org ajak beli buku.. i support you

zu-
www.zuwairiaiman.com

zureen @ mama berkata...

Kak Naz..agaknya memang biasa utk kaum suami utk beratur beli buku kot..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Azie..

Marilah kita bersama-sama melaksanakan tugas setahun sekali ini..he3

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Aki..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..feeling nak sekolah sudah mari bila start balut buku..

zureen @ mama berkata...

Bestlah Kak Tirana dah settle urusan naik sekolah.

zureen @ mama berkata...

Salam Bob..

Buku memang best...