Sudilah menjadi teman

Selasa, 22 Disember 2009

Semalam Yang Meletihkan...

Semalam sepanjang hari mama rasa sangat letih dan tak bertenaga..Menjelang Zuhur , mama langsung takde tenaga .. after solat terus tertidur. Alhamdulillah anak2 sangat memahami ..Abang Amin pun dapat handle adik2 dengan baik..(cuma kalau ada apa2 kena kejut mama juga..).

So, malam semalam ayah borong sayur-sayuran dan buah2an untuk mama..Ayah suruh (pakse) mama makan tembikai merah sebab mungkin mama a bit kelesuan..Kena Top up air dalam badan. Dan malam tadi suruh tidur secepat yg mungkin (cepatnya pun 11.30 malam jugak sbb sibuk tampal tag nama pada buku2 sekolah anak2).

Tapi pagi ni mama dah rasa ok sikit..Lebih sihat berbanding semalam..Harap ok sepanjang hari ni..

Peringatan untuk diri sendiri untuk stop minum kafein..sebab selalu dapat sakit kepala selepas minum kopi..huhuhu

14 ulasan:

azieazah berkata...

Moga terus cergas..

Saya suka minum Nescafe setiap pagi, rasa segar utk bekerja.
tapi jika minum lagi selepas tengahari alamatnya sakit kepala dan tak leh tidor malam..

Ada perkara baik dan sesuai bagi orang, tidak baik dan tidak sesuai bagi kita... begitulahhh...

hmmm terlior baca bab tembikai tuh...

ain berkata...

akak pulak, klu minum nes seblm tido, alamat x tido lah!!! but since hubby tak de ni, x minum any caffein pun mmg tok leh tido!!!

surisarawak berkata...

salam saya pon selalu sakit kepala sebab suka minum kopi, kaw2 pulak tu..nak cuba berenti tp lagi gian pual nak minum kopi..huhu

Shaifful Hairi b Ramli berkata...

saya minum apa pun kalau tido tu mmg mandatatori lah..tak kira kafein atau tidak..tapi mmg tangkap kepala kalau kena kafein terlalu tinggi...

xiiinam berkata...

ckLah minum air bio-aura je...



:)




Sesekali mabuk2 juga dengan kefein...

zieha berkata...

rehatkan diri ye zureen..uihh..skrg nie pun k.zieha tgh sakit kepala ..mmg kafien sedap tapi..inilah akibatnya..huhuhu

Rash berkata...

klu rs minum kafein xseswai utk tubuh cuba kurangkn ye mama.. takut plak effect kt diri mama nnti.. rash suke minum nescafe.. pastu mesti sakit perut & wajib g toilet =) huhuhu

zureen @ mama berkata...

Kak Azie

Kadang2 begitulah ...sesuai utk kita , tak semestinya sesuai utk org lain .

zureen @ mama berkata...

Kak Ain punye kes special..zureen pun kalau hubby takde memang susah tidur..takut memanjang..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Suri, tulah yg menjadi masalah sbb dah macam ketagih minum kopi..

kalau tak minum rasa mcm tak complete jer..(he3 ngada2)

zureen @ mama berkata...

Ck Lah ..

patut order bio aura gak ni (tapi dengar mcm mahal sikit..betul ke?)

Kalau ok utk kesihatan apa salahnya..

zureen @ mama berkata...

Kak zieha..bersama-samalah kita menjauhi kafein..

zureen @ mama berkata...

Salam Saiful..memang kadang2 kalau terlalu byk minum kafein..terus sakit kepala..

zureen @ mama berkata...

Rash..thanks, sedang cuba kurangkan minum ni..kalau boleh nak tinggalkan habit minum terus..