Sudilah menjadi teman

Isnin, 11 Januari 2010

Bila 1 berubah menjadi 4..

Macam majik jer bunyinya....Ini kiranya majik yang boleh menyebabkan poket menjadi kosong dan menipis..

Actually petang semalam , mama dan ayah keluar mencari beg sekolah baru buat Sara ( terpaksa belikan yg baru sbb dia asyik merungut setiap kali balik dari tadika kerana dipaksa pakai beg lama Hani..).Dulu mama dan ayah pakai beg guni jer anak oii ..(pandai jugak..he3)

Balik dari kedai beg ..kami lihat muka anak sorang-sorang macam semacam ajer ajer..Rupa-rupanya sedih sbb cuma Sara jer yg dapat beg..Masing-masing buat muka kesian depan mama dan ayah..Memandangkan mood belas kasihan kami petang semalam sedang tinggi..Kami sanggup keluar semula cari beg2 sekolah untuk yg lain..

Itu yang menyebabkan mulanya 1 beg akhirnya jadi 4 beg..


18 ulasan:

Sasha berkata...

hehe... mcm tulah perangai budak2... sorang nak semua pun nak... mmg x boleh beli satu... kena belikan sorang satu...

kakchik berkata...

samalah macam anak-anak saudara kakchik kat rumah ni. nanti asyik terdengar je, "tak aci...tak aci..."

Amirul Faiz Abd. Razak berkata...

:) pandai budak-budak tu wat muka kesian eak..

Fikri berkata...

lain kali bagi jerk beg plastik.
budak2 zaman skrg nih manja bebena.

(saye daa besa. hehe)

Rash berkata...

huhuhu... baik hati nye mama & suami =) tp mesti gembira wlupun kuar duit lebih coz tgk muka anak2 yg hepi dpt beg baru..

Tirana berkata...

Kita dulu kena pakai yang third or fourth hand pun, tak merungut ye..anak-anak sekarang ni terlebih lemah kot..hehehe

azieazah berkata...

Selagi mampu, apa salahnya berabis untuk pelajaran. Beg baru boleh menjadi pemangkin semangat, motivasi gak tu, kan?

xiiinam berkata...

Layan mama...layannnnn...




He...he..he...



Salam peluk cium untuk mereka yang comel-comel tu!

zureen @ mama berkata...

Kak Shasha ..nampaknya begitulah.

zureen @ mama berkata...

Kak Chik..dulu zureen suka sebut "tak aci..tak aci" ..sekarang turn mereka pula.he3

zureen @ mama berkata...

Amirul..memang tak sampai hati bila masing2 buat muka minta kesian ni..

zureen @ mama berkata...

Fikri..bagus gak idea tu..Nak cantek beli beg kitar semula jer..

zureen @ mama berkata...

Rash..asalkan anak gembira, kami pun gembira (dlm tangisan..wakaka..)

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..mereka ni biasa hidup susah mcm kami zaman2 dulu..

zureen @ mama berkata...

Kak Azie..memang kami dah meletakkan syarat belajar bersungguh2, masa serahkan beg tu..

zureen @ mama berkata...

Ck Lah..

Sama-samalah kita melayan kerenah mereka ni..

nursarah berkata...

hehe, macam adik pempuan sy yg 3 org, as elder sis, mmg tak leh belikan untuk sorang je, mesti beli 3..haha

zureen @ mama berkata...

Untung dapat kakak yg baik macam Nursarah..