Sudilah menjadi teman

Rabu, 13 Januari 2010

Fulltime Drebar..

Mulai hari ini mama akan jadi fulltime drebar (yang keluar 6 kali sehari ).Bila dah hampir 2 minggu jadi drebar terhormat ni...mama boleh rasakan peningkatan rasa keyakinan diri (semakin bertambah)..Sangat positif..suka sgt.

Yang menyebabkan menjadi lebih best , sebab ayah dah increase monthly allowance mama (part ni sebagai motivasi kata ayah).Bayaran yg sepatutnya dibayar pada van sekolah setiap bulan ..jeng..jeng..jeng..mama yang dapat..Sukee sepenuh jiwa dan raga..ok.

Tapi mama hantar anak-anak kesekolah ikhlas tau ayah (ayat baik punye..he3)..Lagipun mama tahu ayah akan rasa lebih tenang dan lega bekerja di opis , bila memikirkan mama sendiri hantar dan ambil anak dari sekolah..Nanti boleh ayah kerja dengan jayanya..(ayat ni memang ikhlas dari hati..)

16 ulasan:

azieazah berkata...

Jika kita mampu buat sendiri, wajarlah dibuat sendiri lagi puas hati.

Jika dibanding serah pada orang lain yang ada kala belum terjamin keselamatannya..

Anak-anak Kak Azie pun ayahnya hantar dan jemput sendiri. Sejak bertahun gitu, sebab time kerja dia flexible...

Syabas. Moga elaun tu tak diabiskan. Simpan skit-skit. Ujung2 bleh gak belanja kengkawan nihh.. hahaha..

Tirana berkata...

hehehe...welcome to the driver club! Mula-mula ni rasa seronok dan bersemangat...Lama2 nanti aduhai asyik dok membilang hari bila sekolah nak cuti..hehehe

hBz berkata...

anak-anak pun lebih selesa kalau macamni. ibu sendiri yang hantar dan ambik. mungkin, ikatan tu lebih rapat.

ikhlas dari hati seorang anak.

zieha berkata...

wah..zureen semakin gagah skrg..syok kan dpt uruskan sendiri..camtulah sis:)

Rash berkata...

aja!aja! pas ni mama xpyh risau psl org culik anak.. or mama bule tau anak2 kwn ngn sape..

nasier kassim berkata...

salam..haaa, bagus ler mama yer, jimat2 ler eloknya..nanti ujung2 bln, blh buat ziarah selalu ke kedai emas ke..shopping complex memana ke..kan ! kan..! kann..! .....hehehehh

zureen @ mama berkata...

Kak Azie ..bila buat sendiri memang memberi kepuasan tersendiri....

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..hari Jumaat adalah hari yg paling ditunggu2..he3

zureen @ mama berkata...

Hbz..lebih banyak masa untuk anak-anak..

zureen @ mama berkata...

Kak Zieha..dapat extra elaun tu pun seronok jugak..wakaka..

zureen @ mama berkata...

Rash..antara sbb utama hantar anak sendiri..sbb ada 3 anak dara ni..

zureen @ mama berkata...

Nasier.cadangan yg bagus tu..he3

LUKISAN PENA berkata...

dah lama dah jadi driver untuk screw driver..

Sasha berkata...

penat tp puas hati dpt lakukan semuanya sendiri kan?... anak2 pun lebih happy sebenarnya... x payah nak bersesak2 naik bas n mghadapi pengaruh tak bape elok dlm bas... kalau terasa jemu... ingat2lah pesan Sha ni... ehhehee.. mcmlah bagus sgt...huhu..

acap berkata...

fuhh
mama mithali..
huhuh

keadaan dunia berkata...

waktu kn bicara hati kn berkata wkwkwkwk