Sudilah menjadi teman

Sabtu, 2 Januari 2010

Sila Ambil Perhatian Semua...


Mulai hari esok sekiranya anda terserempak dengan kereta Avanza yang terpampang dalam gambar diatas, sila berhati-hati. Ini adalah kerana tuan punye kereta itu telah "dipaksa" oleh buah hatinya untuk membawa kereta tersebut "bersiar-siar" mulai esok.

Sila jarakkan kereta anda dengan kadar sepatutnya dan bawaklah secara bersopan santun dan berhati-hati (wah!! org lain jer yg kena berhati-hati ke ???..wakaka..).Di minta tolonglah banyak -banyak bawa bersabar seandainya anda terserempak dengan kereta tersebut ye.. Dan pastikan anda memberi signal sebaik mungkin (sbb mungkin mama berada dibelakang anda dengan kadar kelajuan dan jarak yg tak sepatutnya atau tindakan refleks ketika itu agak slow sikit....).Mama kan tergolong dalam kumpulan "anti-penguna tak reti beri signal" ni.. Dan juga jangan suka-suki hati hon kereta ini..(mungkin anda akan dikejar olehnya..ada berani?? Macamlah mama berani ..he3.).Watch out ok...

Memandangkan dah terlalu lama memegang title "penumpang terhormat kelas pertama" (sbb duduk sebelah drebar..he3) ..Maka dengan ini diumumkan dengan berat hatinya ,title itu akan terlucut mulai esok ...sebab besar kemungkinan mama akan start menjadi "supir" mulai senin ini ....

Sebelum terlupa minta maaf semua seandainya ada salah silap ye..(iskh macam nak pandu spaceship jer, sampai nak mintak2 maaf /halal segala....padahal nak bawak kereta jer..wakaka..)

Malam ni gerenti mama akan mengigau tahap max punyelah..(ayah sila kunci pintu, takut mama bawak kereta dalam tidur plak..)

27 ulasan:

xiiinam berkata...

Masa mula-mula bawak kereta dulu....kalau tiba 'time' mencabar...rasa nak lipat kereta tu masuk handbag....jalan kaki!


20 tahun dululah...

Selamat memandu...hati-hati!

zureen @ mama berkata...

Terima kasih Ck Lah..

Memang rasa nak jer ajak anak2 jalan kaki kesekolah sbb takmo drive..(tapi kesian pulak..)

qellissa berkata...

i kan masa memula drive dulu,bukan main suka.asik nk jln jer...hihihi..sekarang lak da mls nk drive,dah jadi penumpang kelas pertama pulak da retired dr memandu ..huhuhu..neway ati2 ler...

zureen @ mama berkata...

Thanks Qelissa..hati2 ye kalau nampak kereta kak zureen nanti..he3

ahmad fais ishak berkata...

haha..siap bagi warning lagi

tricksrex berkata...

wah mama zureen leh ngigau bwk kete..hebat ni..haha

BezBuddy berkata...

pergh baek punye keta....nk tumpang bole?hehehe

Tirana berkata...

hehehe... Belum biasa tu.. Nanti dah biasa..mencilok kiri kanan agaknya..

Kak Tirana bawak kereta hampir 10 tahun, tapi side parking tak lepas lagi sebab jarang buat. Cuma buat kalau parking tu tak ada banyak kereta..hehehe..lagi beso kereta lagi payah nak buat side parking..belajar dulu dengan kancil.

Good luck zureen!

DaHLia berkata...

wahhh good start...dapat kete baru ehhhh


jom race dgn ferrari saya :)

Bibi Hussain berkata...

Selamat memandu Kak zureen.. :) pastikan jarak yang selamat yer..

niesz berkata...

hihi..ati2 bwk kete.. :)

sukiminna berkata...

heheh..bape tahun stop bawak kete ni kak? ni takut kene langgar ke takut langgar org..

baik2 bawak avanza tu yer

zureen @ mama berkata...

Ahmad Fais..kena beri amaran ..untuk keselamatan bersam..he3

zureen @ mama berkata...

Tricksrex..biasalah sindrom jalan2 dlm tido ni..wakaka..

zureen @ mama berkata...

Bezbuddy..nak tumpang boleh jer..Tapi minta maaf siap2 dengan insan tersayng..pakai tali pinggang MESTI..laju ni..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana ..options zureen samada Avanza auto atau Gen2 manual(tak reti bawak manual he3)

Kenalah jugak bawak itu Avanza..(anak pun ramai..)

zureen @ mama berkata...

Kereta lama..baru nak bawak semula..

Nak race ok jer..tapi jangan menangis kalau makan asap ye..he3(gurau jer,..)

zureen @ mama berkata...

Bibi Hussein..kalau duduk area Shah Alam..mungkin terserempak(kalau tak kira selamatlah..he3)

zureen @ mama berkata...

Thanks Niesz..

zureen @ mama berkata...

Dah hampir 3 tahun kot tak bawak kereta..Melanggar org yg amat dirisaukan..(takpe janji hati2)

lynn-the gudigudigurl berkata...

hye kak
same la. dah dapat green lite drive pergi kelas.

sile berhati2 yer =)

zureen @ mama berkata...

Lynn jumpa kak zureen dijalan raya..

Berhati-hati..

azieazah berkata...

Kalu tengah drive tu plak, terjumpa sorang minah cun sedikit gempal, sedang hitch hike, sila beri tumpang yerrrr... sampai stesen monorel pun jadi laaaa... heheheh

zureen @ mama berkata...

Kak Azie nak tumpang boleh jer..tapi zureen tak pernah drive lebih dari radius 10km dr subang airport..wakaka..

so mcm tak sampai jer monorel itu..he3

Uda berkata...

salam..
hehehe.. entri tu mcm kena kat btg idung la.. selalunya jadik penumpang first class.. bila jadik driver.. cik somi akan saung.. ehh.. awak bawak keter, bdn keras mcm batu lol.. releks la..
apa2 pun hati2 yer..

Sasha berkata...

berhati2 di jalan raya... jd pemandu yg berhemah... kita serupa bila bab driving ni liat betul... kalau x betu2 penting x berasaplah kete tu...

Lavanya berkata...

hi ,,,,, nice post.... hehehe//////