Sudilah menjadi teman

Khamis, 7 Januari 2010

Sudah Menjadi Cacat...

Begitulah takdirnya ....(nak coverlah ni..). Kereta Avanza mama sudah menjadi sedikit cacat pagi tadi..(nak nangis waaaaa..). Mama tersilap dalam menganggar ruang parking, akibatnya tepi avanza terseret dgn batu tepi...Kalau sekali tgh tak nampak pun kesannya..BUT setelah mama membongkokkan diri..terlihat lekuk dan seretan yg amat menyayat hati..

Tepon ayah minta simpati..Dia jawap dengan selamba :"Takpelah kan kereta mama...sambil ketawa..".Nanti ayah akan tolong checkkan selepas balik dari kerja petang ni..

Memang nasib Si Avanza ni dapat tuan macam mama..

Moral of the story today : Takmo jimat2 ruang parking sampai melekat kat tepi...he3

30 ulasan:

hBz berkata...

suka jawapan mama kamu tu. simple dan padat + tenang.

niesz berkata...

hihi..xpe2..lps ni kene lebey ati2..

azieazah berkata...

Takper.. sabor jer. Peringatan untuk diri sendiri tu. Nak ubat luka hati tu senang jerrr..

Pi antaq Avanza kat besi timbang kati, pasti amik keta baru yang lagi besaq dan lagi berkilat.. hehehe

'AQILAH berkata...

heee...yeah betul. :)

zureen @ mama berkata...

Hbz,,waktu terseret tu cuak jugak sbb semua org tgk..he3

zureen @ mama berkata...

Niesz..memang kena lebih berhati2..

Nanti kalau nampak Avanza kak zureen ..larik jauh2 tau..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Azie..mcm bagus jugak idea tu..sekarang besi harga sekilo berapa ye???

zureen @ mama berkata...

"Aqilah...betul sesangatlah tu..he3

ain berkata...

aduhhh...tp benda dah jd kan. terpaksa la menerima dgn hati yg tenang. zu polish sikit...may be boleh hilang kesan seret tu!!!!

Tirana berkata...

Biasalah tu..beginner kan.. Kak tirana langgar tunggul kayu pun pernah. Accident langgar kereta orang pun pernah..menggeletar kepala lutut..hehehe

Bb Hussain berkata...

takpe kak..belajar dr kesilapan..

zureen @ mama berkata...

Kak Ain tak boleh polishlah sbb catnya ada terkopek sikit..wakaka..nasiblah Avanza tu terluka ...

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..masa tu zureen takdelah takut sgt..

Cuma takut..org lain yg melihat jadi takut..he3

Esok gerenti diorang takmo parking kereta dekat2...bagus2

Sasha berkata...

Sabar ye Zureen... sikit2 tu perkara biasalah bg org pompuan mcm kita ni... Sha masa mula2 dulu keje menjahanamkan kete org je... pas tu tekad x nak dah bwk kete selain dr kete sendiri...

kalau Zureen dtg area Klg, bunyikan siren tau... senang org nak elak... hehehe...

p/s: harap2 x teruk sgt kecederaan si Avanza tu..

cik ery berkata...

takpe kak zureen..pengalaman tu sume kan..hehe..
kak,nape tak snap gmba yg terseret tu? takde teruk mane kot tu..hehe

kakngah berkata...

wira aku.. sampai penyek aku kerja kan.. cium tiang pagar sklh.. huhuhu!! smpai la ni.. kecederaan masih kekal.. ms memula guna mpv, aku xberani drv.. melainkan kt hiway jek.. cuak beb!!!

Doku berkata...

owh..kesian..xpe2..lain kali xyah jimat2 parking. Sila masuk parking ngan bangga k mama zureen! xyah rendah diri sgt smpy melekat kat tepi..he3

zureen @ mama berkata...

Elok juga zureen bawak kereta sendiri..kalau tak gerenti dah kecoh..he3

Don't worry zureen siap2 pasang siren dari Shah Alam sampai ke Klang..he3

zureen @ mama berkata...

Cik Ery..kamera sudah kiok..so takleh amik gambar..huhuhu..

Takdelah teruk sgt..kereta still boleh bergerak..kira oklah tu..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Ngah..nampaknya mcm tu jugalah nasib si avanza..he3

zureen @ mama berkata...

Doku..itulah ingatkan nak jimat parking supaya lebih ramai lagi yg boleh masuk..mana tahu boleh melekat trus kat tepi..wakaka..

zureen @ mama berkata...

Bb kalau tak cuba mana kita tahu..he3

Zamz berkata...

adeh sadis sungguh hehe

Rash berkata...

saba ye mama..
rash pn penah slh budget parking, smpi cium tiang..
kete mak plak tuh~
blaja dr pengalaman coz pas2 rash xpenah cium tiang lg dh =p

cik purple berkata...

hehe..masuk parking mmg menggerunkan.tak brani..huhu

zureen @ mama berkata...

Encik Zamz..memang sadis bila kena kereta sendirik..he3

zureen @ mama berkata...

Rash..kalau semalam kak zureen pakai kereta org lain ..dah teruk kena marah..he3

zureen @ mama berkata...

Cik purple..memang menakutkan terutama sekali side parking..huhuhu..

AYU IDRIS berkata...

Salam Zureen...
Hahha...Ayu pun pnh meninggalkan "tanda kenangan" kat keta Avanza Ayu. Bukan setakat sis aje, tapi bahagian depan, blkg, kiri, kanan senang citer 4 penjurulah semua ada kesan goresan/lekukan/seretan gara2 terlanggar tiang/terseret masa nak masuk garaj parking kat skolah...mmg sadis n cuak bila tgk keta dah hudus!Tp lps dibaiki semua kecederaan tu,skrg dah takde cacat cela...alhamdulillah, Ayu lbh berhati2 skrg..tak nak bagi cacat lg keta tu!hihihihi....

zureen @ mama berkata...

Nampaknya kita serupa ayu..